Ковач: Штета што сјајна генерација играча неће играти на ОИ

ВАРШАВА: Селектор мушке одбојкашке репрезенатције Србије Слободан Ковач изјавио је да је штета што тренутна генерација одбојкаша неће играти на Олимпијским играма у Токију.
s
Фото: Youtube Printscreen

Одбојкаши Србије као актуелни шампиони Европе, на квалификационом олимпијском турниру у Берлину почетком јануара, нису успели да изборе визу за Токио.

"Кључни играчи у тиму борили су се са здравственим проблемима. Урош Ковачевић није играо на два меча у италијанском првенству после турнира у Берлину. Немања Петрић и Александар Атанасијевић имали су сличне проблеме. Припреме за квалификаикациони турнир почели смо тек 27. децембра, јер је дан пре тога седморица играча играло у Серији А. Било је мало времена за припреме, а већ 3. јануара смо кренули за Берлин", рекао је Ковач у интервјуу за пољски лист "Пжеглад Спортови".

Ковач је рекао да су одбојкаши у клубовима навикнути на другачије системе тренирања и да је било мало времена да се привикну на његове методе рада.

"Није ни чудно што се нису навикли на мој систем рада и тренеирања. То је нормална ситуација. Није нам помогло ни то што смо мечеве групне фазе играли у терминима између 13.30 и 14.30. Ни психолошки нисмо добро започињали те утакмице", објаснио је.

Репрезенатцију Србије Ковач је прошле године у септембру одвео на кров Европе, само три недеља пошто је преузео селекторску позицију од Николе Грбића, па је на основу тог резултата јавност имала велика очекивања од квалификационог турнира у Берлину.

"То је нормално, јер се од репрезентације Србије сваки пут очекују медаље, тако је још од 1995. године када смо освојили бронзану медаљу на ЕП. Штета што ова сјајна генерација играча неће играти на Олимпијским играма. Због тога нисам изненађен горчином коју је оставио турнир у Берлину".

Ковач је упитан и да ли ће остати на позицији селектора репрезентације Србије.

"Да. Мој уговор је окончан након олимпијских квалификација, али разговарао сам са председником нашег савеза Зораном Гајићем и рекао ми је да он жели да наставим овај пројекат", закључио је Ковач.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести