Ковачеви изабраници глатко поражени од Француске

Одбојкаши Србије поражени су максималним резултатом од Француске у првом мечу турнира континенталних квалификација у Берлину и довели су себе у ситуацију да морају да славе у наредна два меча с Холандијом и Бугарском, како би се нашли у полуфиналу.
д
Фото: ЦЕВ

Деловала је Србија немоћно у већем делу утакмице, најсветлији део игре виђен је у првој половини другог сета, али је то све било премало да се учини нешто више против разиграног противника.

Боље су почели Французи, играли добро у пољу, а после контре Патрија, те грешака Атанасијевића и Ковачевића, било је већ 9:5 за триколоре. Грешка Тилија и ас Ковачевића експресно су вратили Србију на поен заостатка (9:8). Контролисали су Французи резултат преко расположеног Патрија, а “орлови” су се трудили да остану у што мањем заостатку, све до изједначења које је дошло на 13:13 после доброг сервиса Петрића и рекције на мрежи Подрашчанина. Мини-серија је поново довела “петлове” у предност, а затим се дуго играло поен за поен, све до блока Бризара на Ковачевићу, за огромних 22:19 у завршници сета. Ту предност успела је Француска да претвори у вођство преко сјајног Патрија (девет поена у првом сету) и блока Енгапета.

Три поена из блока, два пута Лисинац и једном Атанасијевић, донели су нашој репрезентацији осетно вођство почетком другог периода игре (7:2), а није помогао ни тајм-аут француског селектора. Наставио је да доминира у нападу Лисинац и актуелни европски шампион је повео 9:3. Није пуно требало Французима да се врате у игру, пре свега захваљујући добрим сервисима, али и игри у пољу. Распуцао се Патри, а бољи пријеми и напади вратили су их на само поен заостатка (13:14), а два аса Луатија, контра Патрија и грешка Ковачевића, били су довољни за преокрет и вођство “триколора” (18:15). Коначно је Петрић добрим нападом прекинуо серију противника, а грешка Енгапета вратила је наш тим на поен минуса (18:17). Ипак, блок Ле Гофа поново је Французима донео осетну предност (21:18), а добри сервиси Србије нису давали резултат. Ушао је Ивовић уместо Петрића, ни то није помогло, а Француска је поново одиграла сјајно у завршници и удвостручила вођство.

Брзих два поена предности Француза почетком трећег сета, Србија је анулирала блоком Лисинца. Управо тај елемент покренуо је нашу селекцију до вођства 13:11, али често је шкрипао пријем Србије и то је Француска користила да ситуацију врати у егал, а асом Енгапета поведе 17:16. Блок Подрашчанина вратио је наш тим у минимално вођство и увео трећи сет у неизвесну завршницу. Нова добра одбрана и добра реакција на мрежи, повели су “галске петлове” до вођства 22:20, а блок Ле Гофа на Лисинцу донео им је и три меч лопте (24:21), од којих су једну претворили у прву, веома важну победу на турниру.

СрбијаФранцуска 0:3 (21:25, 21:25, 22:25)

БЕРЛИН: Дворана “Макс Шмелинг”, гледалаца: 3.300, судије: Зенович (Русија), Ћезаре (Италија).

СРБИЈА: Ковачевић 8, Митић, Петрић 14, Пековић (л), Крсмановић, Ивовић, Јововић 2, Атанасијевић 12, Лубурић, Мајсторовић (л), Подрашчанин 5, Лисинац 7, М. Станковић, Вучићевић.

ФРАНЦУСКА: Гребењиков (л), Патри 22, Тоњути, Тили 2, Линел, Енгапет 14, Ле Ру, Бризар 2, Винкелмилер, Ле Гоф 6, Бултор, Луати 7, Шинењез 4, Карле.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести