Кубанке Хернандез и Кинделан појачале ЖОК Нови Сад

Кубанке Клаудија Хернандез и Јенси Кинделан појачале су Женски одбојкашки клуб Нови Сад, који ће ове сезоне дебитовати у Суперлиги.
К. Бугарски/Јенси Кинделан и Клаудија Хернандез
Фото: К. Бугарски/Јенси Кинделан и Клаудија Хернандез

Хернандезова, која има 25 година, игра на позицији примача, а још увек 18–годишњакиња Кинделан је коректор. Потписале су једногодишње уговоре. Обе имају искуство играња у Европи, у коју су први пут дошле прошле сезоне. Клаудија је била чланица француског Шамелијера, а Кинделан турског Едремита. Пре тога је искуснија играчица две године провела у Перуу, после одласка са Кубе. С обзиром на то да су скоро стигле у Нови Сад, још увек нису успеле да „покупе“ много српских израза, али су у разговору за „Дневник“ помало на енглеском, више на шпанском, исказале задовољство што су се прикључиле тиму који води Велибор Веско Ивановић.

– Тренер је видео наше снимке с утакмица из Француске и Турске и сматрао да ћемо искуством моћи да помогнемо екипи Новог Сада – рекла је Хернандезова.

Пут их је навео у Србију, а није свакодневница да одбојкашице с Кубе долазе у нашу земљу.

– Срећна сам што сам дошла у Нови Сад. Ово је млад тим, девојке су вредне и посвећене и надамо се да ћемо обезбедити добро место у Суперлиги, с обзиром на рад и тренинге које сада имамо – додала је Хернандезова.

Новосађанке су почеле припреме 1. августа, ритам је жесток, али за елитни ранг и конкуренцију која очекује жуто-плаве мора се и те како добро спремити.

– Вредно тренирамо сваки дан и надамо се доброј сезони – поручила је Кинделан.

Хернандезова је додала да још увек не познају друге тимове.

– Погледаћемо неке снимке како бисмо виделе конкуренцију. Најважније је да се ми што боље припремимо за све што нас очекује.

Сходно распореду и ритму на тренинзима, Кубанке нису упознале Српску Атину.

– Нисмо имале времена да обиђемо град, још увек не знамо много ствари овде – рекла је Кинделан.

На питање да ли су већ научиле неке речи на српском, Клаудија је кроз смех одговорила:

– Само бројеве од један до пет, због ствари које радимо на тренингу.

Њих две су и цимерке у Новом Саду, а знају се од раније, јер су играле заједно у репрезентацији Кубе. За остварење циља жуто-плавих, а то је опстанак у Суперлиги, биће значајно појачање.

Текст и фото: К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести