Квалификације за ЛШ: Војводина преко Нефтохимика до треће рунде

Славили су одбојкаши Војводине НС семе против Нефтохимика у Бургасу у првом сусрету другог кола квалификација за Лигу шампиона и направили велики корак ка пласману у наредну рунду.
david mehic, fbakic
Фото: Давид Мехић у нападу, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Бугарски шампион је повео са 2:0, али су Новосађани преокренули и тријумфовали. Но, ако желе у треће коло, црвено-белима је потребна победа и на домаћем терену.

У првом колу, када је преко пута нашег шампиона била загребачка Младост, оба меча завршена су тријумфима Воше од 3:2, први у Бугарској су добили идентичним резултатом, па се надају да би посао око пласмана у наредну рунду могао да буде завршен нешто лакше.

У првом мечу у Бугарској наш првак је кренуо стегнуто, али када су се опустили и фокусирали на утакмицу све се променило. Могли су тада и до убедљивије победе, али су слабије одиграли завршницу другог сета. Надају се да ће данас бити другачије и да ће диктирати темпо од почетка до краја утакмице.

„Имамо добар резултат, али рекао сам и пре прве утакмице да ће коначна одлука пасти у Новом Саду. До победе у Бугарској смо дошли тежим путем, искрено се надам да ћемо тријумфовати  на нашем терену и пласирати се у треће коло. Екипа Нефтохимика поседује квалитет, али не баш у толикој мери да бисмо их респектовали као у првом делу меча у Бургасу. Верујем у снагу свог тима и очекујем да ћемо од почетка до краја играти онако како желимо“, поручио је тренер Николић.


Бугари тренирали у Нишу

Требао је Нефтохимик да стигне у Нови Сад у понедељак увече, али је дошао данас. Бугари су у Нишу одиграли тренинг утакмицу с нашим прволигашем и после преспаване ноћи кренули пут Српске Атине, уз мали застој код Јагодине због проблема са аутобусом.


Капитен Давид Мехић сложио се са тренером да је екипа с превише респекта ушла у прву утакмицу.

„Сматрам да смо квалитетнији, што смо у Бургасу и показали у трећем, четвртом и петом сету. Ако будемо у том ритму играли на нашем терену, онда ни резултат неће изостати. Иза нас је добар период, побеђујемо, надам се да ћемо тако и наставити“, казао је Мехић.

Утакмица између Војводине и Нефтохимика игра се сутра, у среду, од 20.30 часова у малој слаи Спенса.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести