Квалификације за ЛШ: Одбојкаши Војводине декласирали Нефтохимик

Војводина НС семе - Нефтохимик 3:0 (25:17. 25:22, 25:22). Као и прошле сезоне одбојкаши Војводине НС семе играће у 3. колу квалификација за Лигу шампиона.
1
Фото: Дневник (Филип Бакић)

У двомечу другог кола против бугарског Нефтохимика забележили су две победе, 3:2 у гостима и синоћ максималну код куће, што им је оверило визу за последњу рунду квалификација. Резултатски победа делује убедљиво, али могао је српски шампион још раније да заврши посао.

Сам почетак утакмице показао је ко је са каквим амбицијама ушао у меч. Повели су домаћи 3:0 после аса Костића и блока Мехића. Сервис Новосађана функционисао је веома добро у првом сету, предност су константно повећавали, а распуцални су у нападу били Вијецки и Мехић. Капитен Војводине Давид Мехић имао је и три неодбрањива сервиса у овом периоду игре који су црвену-бели убедљиво добили.

Добар почетак домаћих није донео развој ситуације као у првом сету, јер су са три везане грешке црвено-бели “погурали” Бугарског шампиона. Стао је сервис Војводине што је било довољно само за егал игру, али и благу контролу гостију над резултатом. Водили су играчи Нефтохимика 17:15 али је тада серија 5:0 Новосађана све преокренула и веома брзо су удуплали вођство. Сервирао је добро Кубанац Фундора, а у контрама су се истакли Вијецки и Радевић па је резултат 25:22 само наговестио брзи крај сусрета.


На реду су Французи

У 3. колу квалификација за Лигу шампиона одбојкаши Војводине НС семе играће са француски Шомоном који је у 2. колу избацио шпански Турел. Шпанци су у првом мечу победили 3:2, али је Шомон максималном победом у реваншу обезбедио последњи корак у квалификацијама за Лигу шампиона.

Прву утакмицу Војводина и Шомон играће у среду у Француској.


Покушали Бугари променом коректора да учине нешто више у трећем сету, заиграо је искусни Христов уместо Јаковљева, али ни то није донело бољу игру. После грешке Мехића имали су Бугари предност (10:7) али се одмах добрим сервисом искупио Мехић и веома брзо севнула је још једна серија од 5:0 Новосађана за вођство 17:13. Почели су гости више да греше, деловали су све безвољније и чини се чекали крај меча. Истина, још једном су покушали у завршници да се врате у меч, али игра Новосађана била је на шампионском нивоу сасвим довољна за максималну победу и пролаз у 3. коло квалификација.

М. Ристић

Фото:Ф. Бакић

НОВИ САД: Мала сала СПЦ “Војводина”, гледалаца: 1500, судије: Горен (Израел), Миклошић (Словенија).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 4, Вучићевић, Фундора 11, Шкундрић (л), Мегхић (л), Ковачевић, Вијецки 17, Кујунyић, Костић 2, Мехић 14, Радевић 6, Тодоровић, Рудић, Перић.

НЕФТОХИМИК: Карјагин, Самунев, Димов, Позднијаков 6, Иванов (л), Петков 5, Агонцев, Симеонов 1, Салпаров (л), Христов 1, Јаковљев 9, Петров 6, Картев 9.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести