Лига Нација: Србија победила Пољску

НАГОЈА: Мушка одбојкашка репрезентација Србије победила је Пољску, коју предводи Никола Грбић, са 3:0 (25:21, 25:19, 25:14) у четвртом колу турнира Лиге нација у Нагоји.
Одбојкашки савез Србије
Фото: Одбојкашки савез Србије

Најбољу партију одбојкаши Србије приказали су у последњој утакмици првог турнира Лиге нација у којој су надиграли Пољску, светског вицешампиона и водећу репрезентацију на ранг листи Светске одбојкашке федерације, која је до сусрета са „орловима” била једина непоражена екипа у такмичењу. Подмлађен тим селектора Игора Колаковића из Јапана се враћа са половичним учинком од две победе и исто толико пораза. Срби су били бољи од Кинеза и Пољака, а изгубили су од Словеније и домаћина.

– Нисмо очекивали да овако брзо завршимо посао против Пољака. Мислили смо да ће бити неизвеснији дуел. Одиграли смо у једном даху. Пољска није била комплетна, али у екипи су свакако све врхунски играчи и не треба да умањујемо ову победу, која нам је ветар у леђа – рекао је примач Павле Перић.


Колаковић надмудрио Грбића

Селектор Игор Колаковић је рекао да је ова победа над Пољском чији селектор је наш прослављени одбојкаш и тренер Никола Грбић, дошла у правом тренутку.

– Расли смо из утакмице у утакмицу и сада смо, како се каже „ослободили руке” и одиграли и боље него што сам очекивао. Тријумф против Пољске је увек велика ствар. Значиће нам свима ово за самопоуздање и као врста школе – рекао је Колаковић.


На другом турниру Лиге нација у Ротердаму од 20. до 25. јуна, Србија ће играти против САД, Немачке, Италије и домаћина Холандије.

– Победа против Пољске је велика и важна за нас на психичком плану. То је плод нашег рада и велике жеље да покажемо да нећемо бити лак противник. У све четири утакмице смо имали добар приступ и енергију и тако да треба да наставимо. Иза нас је добар викенд и ако се држимо оваквог рецепта можемо очекивати још великих победа – поручио је дизач Вук Тодоровић.

СрбијаПољска 3:0 (25:21, 25:19 25:14)

НАГОЈА: Дворана Нипонгаиши, гледалаца: 500, судије: Фернандез (Шпанија), Геротодорос (Грчка).

СРБИЈА: Капур (либеро), Машуловић, Катић, Крсмановић 7, Кујунџић 15, Батак, Перић 7, Гајовић, Лубурић 19, Крстески (либеро), Петровић, Тодоровић 2, Вучићевић, Недељковић 8.

ПОЉСКА: Клос 10, Бенијек 8, Семењук 7, Салпук 7, Бутрин 5, Дулси 5, Савицки 1, Шимански, Ломач, Урбанович, Шимура (либеро), Хањрилук (либеро), Пореба, Фирлеј.

К. Б.

НАГОЈА

Словенија – Иран 3:0

Србија – Пољска 3:0

Јапан – Француска  

ОТАВА

Канада – САД 0:3

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести