Лига шампиона: Да се понови радовање против Бенфике

Највећи клупски успех у историји српске одбојке остварила је Војводина НС семе када је 2015. године освојила Челенџ куп.
Ф. Бакић/ Новосађани прижељкују још бодова: Лука Чубрило
Фото: Ф. Бакић/ Новосађани прижељкују још бодова: Лука Чубрило

Европски трофеј сија у богатим витринама великана из Новог Сада, а до њега су црвено-бели дошли у Лисабону када су у реваншу финала трећег ранга такмичења на Старом континенту изгубили 2:3, али су узели два сета која су им била потребна за успех, јер су у Спенсу славили 3:1. Растужили су тада португалску Бенфику, с којом ће се у среду и четвртак од 20 часова поново срести, али у Лиги шампиона.

Састав који са клупе предводи Слободан Бошкан отпутовао је у понедељак управо у Лисабон, на место успеха, где га очекује доста изазован задатак с обзиром на то да ће играти два меча у исто толико дана. Ривали ће се срести прво званично у 6. колу групе Д, а потом у трећем, које је одложено због ковида-19 у редовима Војводине. Ово су последњи сусрету Новосађана у најјачем европском такмичењу ове сезоне. Печат у Европи оставили су изненађујућом победом над Зенитом из Санкт Петербурга, а уз то имају још три пораза, један од руске екипе и два од Берлина. Бенфика није имала прилику да се радује, а једини сет успела је да узме Немцима.

– Неће бити лако играти дан за даном, али нашу предност видим у томе што смо млађа екипа и требало би да нам буде лакше у другом сусрету, јер ћемо се пре опоравити. Мислим да ће прва утакмица бити доста нервозна на обе стране и ко се ту буде боље снашао доћи ће до тријумфа – рекао је тренер Војводине Слободан Бошкан.

Српски шампион оптимистичан је пред дуеле у Лисабону и нада се да ће доћи до још бодова и тријумфа. Од екипе која је 2015. године подигла трофеј Челенy купа у саставу је Стеван Симић, средњи блокер, који сада носи капитенску траку Војводине. С друге стране, у португалском тиму играју двојица која су те сезоне остали кратких рукава.    

К. Б.

Група Д

Среда

Зенит С – Берлин       (17.30)

Војводина – Бенфика         (20)

 

Четвртак

Берлин – Зенит С       (17.30)

Бенфика – Војводина         (20)

1. Берлин

4

4

0

12:1

12

2. Зенит

4

3

1

9:3

9

3. Војводина

4

1

3

3:9

3

4. Бенфика

4

0

4

1:12

0

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести