Лига шампиона: Пораз Војводине у Пољској

Мало је фалило да одбојкаши Војводине “откину” сет фаворизованом Јастржебском у првом колу групе А Лиге шампиона, али су Новосађани у егал завршници прве деонице поклекли пред искуснијим противником.
Дневник/Ф. Бакић
Фото: Дневник/Ф. Бакић

То није утицало на мотивацију српског првака, који је до краја играо храбро, парирао је домаћину и приказао је најбољу игру од почетка ове сезоне, али пораз није могао да избегне. Одлично су се Новосађани носили са јаким тимом који претендује на титулу у Пољској и на прво место у групи и висок пласман у најјачем европском клупском такмичењу.

Уз добро припремљену тактику, Новосађани су без респекта ушли у дуел. Играли су на високом нивоу и то им се исплатило јер су изашли из минуса од три разлике и на одличне сервисе Парапунова, уз три поена Бајандића, направили серију 6–0 за преокрет (13:10). Разиграо се потом и Мехић, паметно је играо против блока домаћина, пријем је био добар и све је ишло на руку Војводини, којој су Пољаци стално дисали за вратом. Стизали су домаћи до изједначења, увели су сет у егал, а црвено–бели су били у доброј прилици да поведу 1:0. Имали су 23:22, али је Јастржебски обезбедио вођство први пут после оног од 10:9. Бојер је обезбедио прву сет лопту, а Хадрава је асом ставио тачку на ову деоницу – 1:0.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Држали су се у игри изабраници Слободана Бошкана и у наставку, али је главну реч водио домаћин, који је отпор Новосађана сломио пред крај другог сета за 2:0. У трећем је Војводина намучила Јастржебски. Била је у изједначеној борби, уз неколико сјајних потеза, али је уследио исти сценарио у завршници и домаћин је стигао до максималне победе.

Војводина ће 16. новембра у другом колу дочекати немачки Фридрихсхафен, а потом и Монпеље из Француске 30. новембра.  

Јастржебски – Војводина 3:0 (25:23, 25:19, 25:20)

ЈАСТРЖЕБЈЕ: Хала Видовисково, гледалаца: 1000, судије: Куртис (Летонија), Бенсимон (Израел).

ЈАСТРЖЕБСКИ: Дрија, Хадрава 2, Попивчак (либеро), Тонути 2, Дебски, Бојер 15, Визнијевски 6, Тервапорти 7, Клевено 17, Гранечни (либеро), Форнал 4, Шимура 3, Мацира 3.

ВОЈВОДИНА: Симић 6, Милановић 1, Бајандић 4, Зечевић, Рудић, Убипарип 1, Мишковић (либеро), Антуновић, Буцуљевић 9, Парапунов 10, Крсмановић 6, Мехић 6.

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести