Лига шампиона: Уз навијаче и мало среће све је могуће

Европски почетак 2023. године имаће одбојкаши Војводине, који данас од 18 часова у великој сали Спенса дочекују пољски Јастржебски у петом колу Лиге шампиона (пренос Арена спорт 4).
Ф. Бакић/ Максим Буцуљевић, Петар Крсмановић и Давид Мехић заустављају Тревора Клевеноа
Фото: Ф. Бакић/ Максим Буцуљевић, Петар Крсмановић и Давид Мехић заустављају Тревора Клевеноа

Српски првак је у добром ритму отишао на паузу у децембру, а настојаће да тако и настави у новим изазовима. Неће бити лако против јаког клуба из Пољске, који је фаворит у групи А, за сада са све четири победе, а и у даљем току најјачег европског клупског такмичења. Јастржебски у редовима има три олимпијска првака из Токија и неколико освајача медаља са великих смотри. Репрезентативци Француске и Пољске носе екипу, а предводи их искусни тренер Марсело Мендез, који је са Аргентином узео бронзу на последњим Олимпијским играма у Јапану 2021.

Новосађани су у првом међусобном сусрету упркос максималном поразу пружили добру игру и парирали су домаћину. Улога фаворита је, наравно, на страни Пољака, али и црвено–бели имају чему да се надају.

– У Пољској смо лепо одиграли. Они су решили сетове у завршницама, њиховим искуством. Пратим их доста и њихов стил је да играју са два дизача, два коректора и имају фантастичне ротације. Вероватно ће тако играти и данас – осврнуо се на квалитет ривала дизач Војводине Максим Буцуљевић.


Улазак бесплатан

Као и увек, Војводина се одлучила да улазак на утакмицу Лиге шампиона буде бесплатан. Игра се у великој сали Спенса, а улаз на Запад биће отворен као и увек, док ће се на Исток улазити из Спенса (на првом спрату код свечаног салона и галерије, улаз код суда).


Уздају се Новосађани и у помоћ са трибина велике сале Спенса. Изузимајући дуел са Фридрихсхафеном, Воша је одлично одиграла против Монпељеа који је савладала на домаћем терену и то јој је једина победа у Лиги шампиона, уз три пораза.

– Једноставно, ми ћемо дати све од себе. Волео бих да играмо и боримо се као против Монпељеа. Ако будемо имали и мало среће свашта је могуће. Мислим да можемо, зато и радимо, да покушамо да их добијемо. У оваквом дуелу ништа не можемо да изгубимо. Енергија с трибина може бити сигурно наш играч више, а надамо се да ће публика осетити прави тренутак и доћи да нас подржи – поручио је Буцуљевић.

И шеф стручног штаба Војводине, Слободан Бошкан, позвао је навијаче да помогну његовој екипи против изузетно квалитетног противника, а и да уживају у овој одбојкашкој посластици.

– Очекујем да и сада, као у Пољској, одиграмо добро, а јако је важно да наставимо низ утакмица са добрим сервисом. Ми смо од претходног сусрета с њима доста напредовали, развили смо се као екипа, па прижељкујем да ми њих нападнемо, те да уђемо у једну потпуно отворену утакмицу. Волео бих да искористимо домаћи терен и подршку публике. Не треба претити оваквом ривалу, али када се такмичите треба да се борите и увек је опција да се надате победи – истакао је Бошкан.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести