Лига шампиона: Велики бод одбојкаша Војводине у Немачкој

Фридрихсхафен – Војводина НС семе 3:2 (23:25, 25:18, 17:25, 25:20, 15:13)
1
Фото: Филип Бакић

(Од нашег специјалног извештача)

Упркос сјајној и пожртвованој игри одбојкаша Војводине у Немачкој, победа је изостала. Четврти пораз претрпели су Новосађани у елитном европском такмичењу, али далеко од тога да није заслужила тријумф и за то је недостајало само мало искуства у игрању тесних мечева. Дао је све од себе српски шампион, ослабљен за неиграње Никића, али је у игри нерава већи део колача зарадио Фридрихсхафен.

Веома добро је Војводина започела меч, држала ниво пријема, а Перић и Ковачевић били су распуцани на почетку. Било је то довољно за егал игру, све док није прорадио блок црвено-белих. Грешка домаћих и успешна контра Благојевића донели су шампиону Србије предност од 10:7 када је домаћа екипа затражила тајм-аут. Није то помогло јер је ас Благојевића донео Воши четири поена вишка (12:8), али лагано су се примицали домаћи, користили сваку шансу и пришли на поен заостатка (12:13). Сјајном одбраном која је претворена у поен, те асом је Немања Машуловић иницирао серију српског шампиона од 5:0, вратио све на претходну меру уз помоћ два добра напада и блока Ковачевића (18:12). Гјоргијев је покренуо Фридрихсхафен који је добрим сервисом истопио део заостатка, чак и три сет лопте, али су Перић и Ковачевић привели сет крају и донели вођство Војводини.

Фото: Филип Бакић

Много су боље сервирали домаћи почетком другог сета, распуцао се Гјоргијев, и брзо стекли четири поена предности (7:3), а ни тајм-аут Гавранчића није могао да заустави снажне почетне ударце немачког тима који је још повећао вођство. Вошу је водио Благојевић у тим тренуцима и успешним блоком вратио на максимум, за тренутак, пољуљано самопоуздање Новосађана. Игра Фридрихсхафена била је на високом нивоу, диктирала је темпо другог сета, док су црвено-бели покушавали да остану у резултатском прикључку. Не може ништа да се замери нашем шампиону на труду, али сви напори остали су без награде јер су сервис и блок Немаца били предобри.

Фото: Филип Бакић

Распламсала се игра почетком трећег сета, оба тима поново су успоставила добре нападе, а с два везана ас сервиса је Перић повео Војводину до вођства 7:5, али је убрзо стигао егал јер је, с друге стране, Гјоргијев био неухватљив. Била је Воша стрпљива, није губила главу, а то се исплаћивало. Две грешке домаћих и сјајне контре Перића и Ковачевића довеле су Новосађане до осетног вођства (16:9) и терале домаћег тренера да троши тајм-аут и измене, али без успеха јер је игра у пољу црвено-белих била на врхунском нивоу. Пуцали су црвено-бели из свих оружја, Филип Ковачевић играо је као у трансу (напад 8:7), а читав тим функционисао је без грешке за убедљивих 25:17 у трећем сету.

Активан блок домаћих донео је уводну предност (4:1) и натерао Гавранчића да затражи тајм-аут који је одмах дао резултат. Мало помало, игра у пољу новосадских црвено-белих, а затим и четири поена из блока у кратком периоду вратила су изједначење (8:8) и најавила бољу игру у наставку. Играло се дуго поен за поен, а Воша је пропустила да реализује неколико контри које би јој олакшале завршницу. Нико није желео да одступи, напади су били убитачни, а није виђен брејк поен све до 17:17. Сервиси Гинтера иницирали су серију домаћих и бег на 20:17, а после пуно среће на сервису Гјоргијев је повисио на 23:18, што је било довољно за освајање четвртог сета и изједначење.

Фото: Филип Бакић

Најпре ас Благојевића, а потом и контра Ковачевића били су довољни да Воша прва дође до предности од два поена (5:3), а на промени страна је наш шампион имао три поена вишка у џепу (8:5) после сјајног блока Ковачевића на Гјоргијеву. Блок Малеша и грешка Благојевића експресно су донели изједначење (9:9) и праву драму у завршници меча. Притисак домаћих се наставио, а блок је Фридрихсхафену донео вођство 13:12 у завршници, а исти елемент је на меч лопти био бољи поново од Ковачевића и домаћин је уписао тесну победу после 135 минута игре.

М. Ристић

Фото: Ф. Бакић

Фото: Филип Бакић

ФРИДРИХСХАФЕН: Хала “ЗФ арена”, гледалаца: 1.181, судије: Куцулас (Грчка), Стојка (Румунија).

ФРИДРИХСХАФЕН: Ворсли 2, Кришко 12, Вестерхолт, Моте 13, Менер 20, Балеан 3, Јануш 3, Малеша 4, Гинтер, Штојервалд (л), Гјоргијев 18, Шмит 7.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић 1, Ковачевић 21, Негић (л), Машуловић 6, Буша, Благојевић 21, Радовић, Тодоровић, Рудић 7, Перић 18.

Е група

Фридрихсхафен – Војводина 3:2

Закса – Руселар 3:0

1.Закса     4      4      0      12:0  12

2. Руселар 4      2      2      6:8   5

3. Фридрихсхафен     4      2      2      6:8   4

4. Војводина     4      0      4      4:12  2

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести