Одбојкаши Војводине у Фридрихсхафену траже прву победу у Лиги шампиона

Када су извучене групе Лиге шампиона, на први поглед се чинило да ће одбојкаши Војводине НС семе моћи најјаче да се супротставе немачком Фридрихсхафену и, упркос поразу код куће од 3:0, тај став је још актуелан код шампиона Србије.
ok vojvodina FF__5199
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

(Од нашег специјалног извештача)

Кишовито време дочекало је Новосађане на обали Боденског језера, после реда сунца дошли су град и снег.

Ко је гледао први меч, рећи ће да је стицај околности био на страни познатог немачког клуба, зато црвено-бели желе да се још једном прикажу у европској елити на најбољи могући начин и, упркос чињеници да капитен Никић није допутовао због здравстених проблема, дођу до вредног плена.

Истина, у тешком су ритму Гавранчићеви ученици, темпо утакмица по принципу среда-субота је поново на снази, а фали времена за све осим за одигравање мечева, али зна српски шампион да је направио велики искорак и да свака утакмица у Европи злата вреди.

- Поново се враћамо у европске дуеле где желимо да се покажемо у најбољем светлу у преостале три утакмице. После меча са Фридрихсхафеном у Новом Саду, стекао се утисак да су нам остали дужни, против Пољака и Белгијанаца смо одиграли доста добро, а с Немцима смо могли много боље. Надам се да ћемо то већ данас показати, да ћемо у меч ући с већом жељом и мотивацијом, а онда верујем да исход може да буде другачији. Циљ нам је и даље да се подигне форма за све оно што нас очекује у домаћим такмичењима - рекао је Гавранчић.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Поменуо је затим шеф струке Војводине НС семе и убитачан ритам у ком су његови пулени.

- Први пут се срећем са оваквим ритмом, док сам био помоћник прошлих година, такав случај није био. Готово да ћемо читавих пет месеци бити у ритму утакмица среда-субота, то је невероватно и тешко је направити добар баланс између тренинга и утакмица. Нема времена за јачи тренинг, али нам за то служе утакмице. Већ на овом сусрету ћемо пружити прилику неким млађим играчима јер ће нам требати све расположиве снаге у наредном периоду, а посебно нам је важан реванш полуфинала Купа Србије с Нишем – закључио је Гавранчић.

Организатор игре Новосађана Вук Тодоровић очекује бољу игру свог тима, па и победу у Немачкој.

- Сваки меч у Лиги шампиона нама је донео другачији мотив и енергију, у односу на оне домаће. Желимо да пружимо максиму, иза нас су нешто слабији резултати, али када се игра у европској елити, све је другачије. Мислим да би меч с Фридрихсхафеном могао да буде један из категорије преломних јер очекујем позитиван исход, а затим и да нам то буде замајац за све оно што нас очекује у домаћим такмичењима. У Новом Саду су Немци славили, али су тада били сјајни, а мислим да нас добар сервис може довести до победе. Често нам се деси да фали мотивације у мечевима у Србији, али то приписујем убитачном ритму који не прија. Ипак, извући ћемо све најбоље из ових изазова, бити најбољи када то буде најпотребније – рекао је Тодоровић.

Утакмица се игра сутра од 20 часова.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести