Лига шампиона: Воша се поразом  од Пољака опростила од домаће публике

Одбојкаши Војводине НС семе претрпели су максимални пораз од шампиона Пољске Заксе из Кеђержин Кожлеа, која је суверени владар Е групе Лиге шампиона и већ давно обезбедила наступ у четвртфиналу овог такмкичења.
Vojvodina NS Seme NOVI SAD vs Zaksa KEDZIERZYN-KOZLE 12
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Нису Новосађани успели у два меча да откину ни сет Пољацима, али су поново одиграли солидно и носили се са фаворитом и једном од најбољих екипа у Европи.

Као и у Пољској, Новосађани су кренули стегнуто, много су грешили на почетку меча и код вођства 10:2 Заксе, шеф струке домаћих Синиша Гавранчић потрошио је и други тајм-аут. Видно импресионирани противником, чекало се да црвено-бели коначно ослободе, али предност шампиона Пољске константно је расла све до огромних 16:4. Увео је тада Грбић резервну основну дијагоналу, али то није смањило интензитет игре гостију који су експресно закључили први сет, а једине светле тачке домаћих били су средњи блокери Машуловић и Рудић који су искористили највећи број лопти.


Подршка градоначелника Вучевића

На последњем мечу Војводине на домаћем терену у Лиги шампиона, подршку прваку Србије пружио је и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, у друштву члана Градског већа за спорт Огњена Цвјетићанина и Владимира Шишке, првог човека спортске асоцијације града.

Утакмицу најквалитетнијег европског клупског такмичења није пропустио ни Покрајински секетар за спорт и омладину Владимир Батез, а Одбојкашки савез Војводине представљао је председник Петар Богуновић.


Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Блоком Рудића почео је други сет, серија Заксе је одмах све преокренула на 4:1, али се Воша коначно пробудила после тајм-аута и заиграла много боље те се вратила у резултатски егал (8:8). Прорадио је блок, али и игра у пољу, било је то довољно да се одржи неизвесност. Ипак, повела је Закса 12:10, али је ас сервис Ковачевића нешто касније водио Вошу до вођства (14:13) када је Грбић затражио тајм-аут. Резултатска клацкалица виђена је у наредном периоду, али и доста сервис грешака, али је поново ас Ковачевића вратио вођство домаћима у завршници (22:21). Добра контра Заксе и грешка Мехића, те ас Лукашика закључиле су серију 4:0 и гости су освојили и други сет.


Плакете са закашњењем

У склопу обележавања 70. година Одбојкашког савеза Војводине, иако са добрим закашњењем, плакете за допринос одбојци добили су чувени доктор Бориша Вуковић, најтрофејнији бившши спортски директор ОК Војводина Никола Марић и репрезентатовац Србије Вук Тодоровић. Плакете је испред ОСВ доделио директор такмичења Бранко Мајкић.


Поново су сет боље почели играчи Заксе, повели са пет поена предности (6:1), а млади Бајандић је добио прилику да заигра (заменио Ковачевића). Бољи период игре вратио је црвено-беле на свега два поена минуса (9:11), али два блока Заксе ју је вратила на осетну разлику од пет поена. Покушавали су домаћи да нападну ривала и да се резултатски врате, али рутинском игром је Закса закључила максималну победу.

М. Ристић

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Војводина НС семе Закса 0:3 (11:25, 22:25, 18:25)

НОВИ САД: Велика сала СПЦ Војводина, гледалаца: 1.500, судије: Бернаола (Шпанија), Бенсимон (Израел).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (Л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић 3, Негић (л), Машуловић 3, Буша, Благојевић 14, Радовић, Тодоровић 2, Рудић 9, Перић, Мехић 3.

ЗАКСА: Заторски (л), Пароди 8, Степиен, Тоњути, Лукашик 16, Вишњевски, Шливка, Варда 1, Смењук, Бароти 10, Смит 2, Рејно 12, Ригел 4, Банах (л).

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести