Максим Буцуљевић: Путоказ ка новим успесима

Већ пуних 17 лета Максим Буцуљевић (26) интензивно се дружи с одбојкашком лоптом. Његов први клуб био је Меркур из Бачке Паланке, а први тренер Стеван Николајевић, бивши одбојкаш бачкопаланачког клуба.
maksim buculjevic
Фото: Youtube Printscreen

Од дечачких дана, Максим је исказивао вансеријски таленат, па је био члан практично свих репрезентативних селекција наше земље, све до сениорског тима. Наступшајући за “орлове” на недавно завршеном Европском првенству у Пољској, стигао је до бронзане медаље, још једном потврђујући да је у њему тече крв обогаћена племенитим, одбојкашким геном.

„Мој брат близанац Марио и ја, као деветогодишњи дечаци, почели смо да тренирамо у Меркуру. У матичном клубу смо се задржали шест година, а после тога смо прешли у Војводину, где смо одиграли две сезоне. Из Новог Сада смо се преселили у Црвену Звезду и међу београдским црвено-белима провео сам девет незаборавних година, док је Марио после четири лета напустио клуб. У току предходне сезоне носио сам дрес Љубљане, најтрофејнијег клуба у Словенији“, почео је Максим Буцуљевић своје приповедање за Дневник.

У међувремену постао је власник завидног броја трофеја, како клупских, тако и репрезентативних.

„Највише трофеја освојио сам као техничар Црвене Звезде, с којом сам био петоструки узастопни шампион Србије, четири пута освајач националног Купа и у четири наврата победник Суперкупа Србије. У минулој сезони, носећи дрес Љубљане, пригрлио сам пехар шампиона Словеније, као и првака МЕВЗА лиге. Верујем да ћу ускоро поново променити клупске боје, али о том - по том.“

Није мала ниска Максимових репрезентативних медаља. Напротив.

„С кадетском селекцијом Србије освојио сам бронзу на  Европском и сребро на Светском шампионату, а с омладинском репрезентацијом постао сам власник бронзе на Европском и бронзе на Светском првенству. Ту је и пет колајни с Балканских шампионата.“

Рекосо да се недавно, на сениорском првенству у Пољској, Буцуљевић  окитио бронзаним одличјем, обогативши властиту ризницу медаља.

„Медаља из Пољске ми је најдража! Уз понос и срећу што смо до ње стигли, она је нама, репрезентативцима, истворемено и путоказ за сва наша интернационална такмичења у 2018. години, а то су Светска лига и Светски шампионат у Италији и Бугарској. Наравно и на тим такмичењима наш циљ ће да буде идентичан  - освајање једне од медаља. Уосталом, то и представља вредност, односно потврду величине и снаге српске одбојке“, додао је Максим Буцуљевић.  

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести