Миљковић узео титулу и "продужио" каријеру... (Видео)

АНКАРА: Један од најбољих одбојкаша свих времена Иван Миљковић, након што је дао велики допринос Халбанк Анкари у освајању титуле првака Турске, потврдио је да ће активно играти и у 39. години.
ivan miljkovic1, epa, helmut fohringer
Фото: EPA (HELMUT FOHRINGER)

Српски коректор после тријумфа над Аркасом (3:2) у сузама је напустио терен, што су многи протумачили као крај прегобате каријере.

"Само сам завршио још једну сезону у каријери. Ко ме познаје, зна да никада ништа нисам најављивао, па тако нећу ни опроштај од одбојке. Осећам се одлично, повреде ме заобилазе и време ће показати када ћу се опростити", рекао је Миљковић за сајт "World of Volley", додавши да је за његове добре партије велике заслуге има тренер турског шампиона Слободан Ковач.

Миљковић, који упоредо обавља и функцију потпредседника Одбојкашког савеза Србије, дошао је до треће титуле у Турској (две са Фенербахчеом).

Бивши коректор Партизана трофеје је освајао и у Италији са Лубе Мећератом, са којом има и две Лиге шампиона, као у Грчкој са Олимпијакосом.

Огромне успехе бележио је и у дресу репрезентације Србије, чак 16 медаља има са великих такмичења, међу којима су злато са Олимпијских игара из Сиднеја (2000) и два злата са Европских првенстава у Острави (2011) и Бечу (2001).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести