Миран Кујунџић: За сада је добро, следи најбоље

Још недељу дана остало је до почетка финала плеј-офа, а о титули ће одлучивати одбојкаши Војводине НС семе и Новог Пазара.
Miran Kujundzic
Фото: Миран Кујунџић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

У досадашњем току доигравања није било изненађења, па ће две најбоље екипе у држави одлучивати о највреднијем пехару, а актуелни шампион из Новог Сада има предност домаћег терена.

Црвено-бели су лагано прошли Спартак из Љига у четвртфиналу, а у полуфиналу им је било неопходно четири утакмице да прескоче Црвену звезду, пошто су се једном оклизнули на свом терену, који је пре тога дуго био неосвојива тврђава за све ривале. Ипак, показао је актуелни шампион снагу и квалитет и славио два пута узастопно у Београду и изборио шансу за одбрану титуле.

О досадашњој трци за титулом и предстојећем изазову разговарали са примачем сервиса Мираном Кујунџићем, који је задовољан како је било до сада и најављује најбоље партије у овој сезони.

Како сте видели протеклих шест мечева одиграних у досадашњем току плеј-офа?

„Ушли смо у финале потпуно заслужено. Звезда је подигла форму пред плеј-оф и видело се да то није она екипа с почетка сезоне. Увек против нас дају све од себе и није нам било лако, али најважније је да смо посао завршили у четири сусрета и обезбедили нешто више времена за припрему за финале“, рекао је Кујунџић.


Испуцаолоше дане

У прва три сусрета полуфинала плеј-офа с Црвеном зездом Кујунџић је правио по 11 поена, а у четвртом свега два и био је замењен, али очекује да ће у финалу бити онај прави.

„Испуцао сам право на лоше дане“, кроз смех ће Кујунџић.

„Не правдам се, али било је малих проблема с повредама па нисам најбоље тренирао, што се одразило на игру. Ова пауза ми погодује и сигуран сам да ћу за финале бити максимално спреман и показати све шта умем.“


У финалу вас чека добро познат ривал, шта може да буде ваша предност?

„Нови Пазар ове сезоне игра одлично, освојио је Суперкуп и Куп, увек нам прави проблеме, али мислим да ћемо у финалу бити максимално спремни да се истакнемо и да  оставимо срце на терену. Наша предност је та што смо лигашки део завршили на првом месту и изборили предност домаћег терена, а видело се и финалу прошле сезоне колико је нама играње у Спенсу важно. То може да буде један од чинилаца наше добре игре.“

Да ли се слажете да уводна два сусрета напросто морају да се добију?

„Апсолутно је тако! Знамо да је гостовање у Новом Пазару увек неугодно. Што би се рекло, нисмо се тамо баш наиграли, изгубили смо доста утакмица па знамо да прва два меча морамо да одиграмо максимално и да немамо права на кикс. Зато је неоходно да будемо на врхунском нивоу како бисмо с две победе ишли на гостовање и надам се узели титулу. Ипак, размишљамо од утамице до утакмице, не гледамо много унапред.“

Шта треба учинити у првом сусрету да се поведе у финалној серији?

„Треба да се сконцентришемо на заустављање пуцача с крајева пошто се највећи део њихове игре своди на то. Потребна је добра анализа и смањење њихове ефикасности у нападу, уз, наравно, наше максимално ангажовање и борбу. Сигуран сам да то неће изостати јер је мотивација код нас на посебно високом нивоу“, истакао је Кујунџић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести