Млади радник изненадио Војводину у Новом Саду

Нема сумње да је пред нама занимљива завршница лигашког дела одбојкашке Суперлиге, јер су у 15. колу виђена изненађења, која су додатно „закувала“ дешавања на табели.
Ф. Бакић/Давид Мехић против тројног блока Младог радника
Фото: Ф. Бакић/Давид Мехић против тројног блока Младог радника

Рибница је савладала Раднички, а сигурно да је мало њих очекивало да суботички Спартак победи лидера Црвену звезду и то 3:0. Опомена је стигла и Војводини НС семе од стране Младог радника, који је преокретом славио у малој сали Спенса, што је, такође, исход на који се није рачунало. Пожаревљани су нанели шампиону први пораз у 2022, укупно пети и спречили га да се радује у првој утакмици пред домаћом публиком ове године. Кикс црвено-белих свакако није добра увертира пред дуел Лиге шампиона који их очекује у среду код куће против Берлина.

Све екипе се пред плеј-оф грчевито боре за сваки сет, против сваког ривала, а у то смо могли да се уверимо и синоћ у Спенсу, јер је Млади радник ставио Вошу на тешке муке. Састав Слободана Бошкана епитет фаворита у потпуности је оправдао у првом сету, у ком је држао све конце у својим рукама, али потом је уследила друга прича. Осим тога што је у наставку нешто више грешио, гости су заиграли далеко боље. Не може им се оспорити борбеност, пожртвованост и очигледно већа одлучност да се домогну велике победе у Новом Саду. У следећа два сета они су били ти који су диктирали ритам, иако је у трећем Воша кренула боље, али је прокоцкала вођство и дозволила преокрет ривалу, који је повео 2:1. Схватили су црвено-бели да је враг однео шалу и вратили су се на ниво са почетка сусрета. Чинило се да су спремни да иду до изједначења. Стекли су лепу предност (16:11) коју су упорни гости, ипак истопили, а потом су и преокренули и сигурнијом игром су на крају и стигли до неочекиваног тријумфа.

Фото: Ф. Бакић/Бојовић је био ефикасан код Младог радника

Војводина НС семеМлади радник 1:3 (25:19, 18:25, 20:25, 21:25)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 150, судије: Симић (Обреновац), Стевановић (Београд).  

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 4, Л. Чубрило 2, Бајандић, Вујовић, Зечевић 1, Негић (либеро 1), Рудић, Н. Чубрило 5, Мишковић (либеро 2), Баранек 5, Пљеваљчић, Парапунов 13, Мехић 13, Бошњак.

МЛАДИ РАДНИК: Поломац 13, Кљаић, Мијајловић 1, Дустинац, Еремић 6, Тонић 1, Сејду 5, Стевић, Андоновић 7, Илић (либеро), Бојовић 18, Стоковић.

К. Бугарски

Резултати:

Партизан – Ниш 3:0

Спартак С – Ц. звезда 3:0

Рибница – Раднички 3:1

Војводина – Мл. радник 1:3

Таково – Спартак Љ

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести