Негић: Сачуваћемо домаће трофеје

У трећој сезони у дресу Војводине НС семе Стефану Негићу поверена је улога првог либера, у којој се 21–годишњи Београђанин одлично сналази.
д
Фото: ЦЕВ

Из Партизана је Негић стигао у шампионску екипу, две године је чекао шансу иза Горана Шкундрића, потом и Николе Лакчевића, и стасао је за стартну поставу. Тренер Синиша Гавранчић у потпуности може да се ослони на младог либера, који је оправдао указано поверење.

– Мислим да сам за ове две године сазрео као играч и напредовао. Добро се носим с притиском и свим што иде уз њега. Одговорност јесте велика, али за сада све иде како треба, а надам се да ћу тако и наставити – рекао је Негић.

Прошао је млађе репрезентативне селекције, а 2019. године нашао се први пут и на сениорском списку.

– После припрема за Лигу нација, одиграо сам и два викенда тог такмичења. Било је то лепо и вредно искуство, јер сам имао прилику да будем поред наших врхунских играча. Свакако да ми је циљ да останем у том друштву.

Прошле године су због коронавируса изостала такмичења у националном дресу, а и припреме које су биле планиране да трају месец дана, због ковида међу репрезентативцима, завршиле су се после једне седмице. Негић је и тада био у екипи селектора Слободана Ковача, а сигурно је да ће га игре у Војводини и даље препоручивати за национални дрес. Док не буде прилике за следеће окупљање, пред Стефаном су изазови у домаћим такмичењима, где су Новосађани без премца. У првом делу сезоне доживели су у првенству само два пораза, уз девет победа.

– Видело се да када дође до опуштања, макар и на кратко, будемо у проблему. Сви против нас играју додатно мотивисани, јер смо шампиони. Трудићемо се да и у наставку Суперлиге не потцењујемо ниједног противника.

Пласирала се Војводина и у полуфинале купа, за које још увек чека име ривала, држи врх табеле у првенству, а већ је одбранила Суперкуп.


Задовољни издањем у Европи

Стефан Негић је 2019. имао прилику да се покаже и на европској сцени, у групној фази Лиге шампиона. Ове сезоне је због короне систем такмичења у Европи знатно промењен, а пошто црвено–бели нису успели да се домогну главне рунде најелитније смотре, наставили су у ЦЕВ купу где су у осмини финала у Москви изгубили од Динама.

– Сви у клубу су задовољни како смо играли. Иако смо доживели пораз од Трентина и Динама, нисмо се обрукали, били смо борбени до краја и пружили смо јак отпор европским великанима. Нисмо на истом нивоу као те екипе, које су међу најјачим на свету, али нам значи то што смо имали прилику да играмо с њима. Да смо имали мало више среће на жребу, можда смо могли да догурамо и даље – сматра Негић.


– Сви у клубу, а и у екипи, верујемо да можемо да одбранимо сва три трофеја. Не видим зашто то не би било реално. Треба да се придржавамо рецепта да у сваку утакмицу улазимо максимално озбиљно, мотивисано, без обзира на ривала. Када играмо на препознатљивом нивоу, ми се на терену за све питамо.

Овог викенда се наставља Суперлига, а Вошу очекују најпре два гостовања, у Новом Пазару и Суботици, док ће први сусрет у Новом Саду одиграти против Ниша. 

– Иде нам на руку распоред у преосталих седам кола. У госте нам долазе јаче екипе, с којима смо у првом делу играли на њиховим теренима. Ми смо код куће још бољи, нисмо изгубили дуго у Новом Саду и мала је вероватноћа ће нас неко победити у Спенсу. То значи да имамо лепу прилику да оверимо прву позицију на табели пред почетак плеј–офа – поручио је Стефан Негић.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести