Новосађани пали после пет сетова против Рибнице

Имали су одбојкаши Војводине НС семе трасиран пут ка тријумфу над Рибницом, упркос губитку првог сета, али су у четвртом испустили шест поена предности дозволивши гостима да изједначе, а потом и добију пети за победу у Новом Саду у деветом колу Суперлиге.
d
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Шампион је тако прекинуо низ од пет тријумфа у домаћем првенству, а доживео је трећи пораз па је на скору 6-3. У дуелу са освајачем Купа није истрајао до краја и за разлику од првог међусобног сусрета на почетку сезоне када је био бољи у борби за пехар Суперкупа, сада је морао да се помири са неуспехом. Ово је други пораз Војводине у року од само три дана, пошто је раније у првој утакмици полуфинала Купа Србије у Београду Партизан био бољи 3:0.

Осетио се изостанак првог коректора Парапунова, пријем је поново био рањив, грешило се на мрежи, а одбрана је мало затајила у првом сету. Сходно томе, напад гостију је лакше функционисао, па је Бошкан посегао за новим решењем – на место коректора уместо Зечевића убацио је Немању Чубрила, средњег блокера. То је продрмало црвено-беле, стигли су до изједначења, али су у завршници ипак поклекли. Воша је у другом заиграла далеко боље. Напад је био готово без грешке и на тај начин трасиран је пут до изједначења. Брзо су домаћи стекли шест поена вишка и ту предност одржавали су до завршнице. Мехић је донео прву сет лопту, али су уз мањи налет Краљевчана (24:21) Новосађани искористили четврту за 1:1. До преокрета је Војводина дошла малтене на исти начин у трећем сету, у ком ипак ни у једном тренутку није дозволила противнику да јој угрози вођство и преостало је да у четвртом заврши посао. Ту је, међутим, испустила шест разлике (16:10) и тада је све кренуло низбрдо пошто је дозволила Рибници да преокрене у завршници на 22:20. Изједначио је домаћин, али су гости први стигли до сет лопте и искористили су трећу за улазак у пети сет. Рибница је на промени страна водила 8:4, ишла је ка тријумфу одржавајући исту разлику и далеко бољом и сигурнијом игром и заслужила је да се радује.

Војводина НС семе – Рибница 2:3 (22:25, 25:21, 25:17, 25:27, 10:15)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 100, судије: Станковић, Петровић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић, Л. Чубрило, Бајандић, Вујовић, Зечевић, Негић (либеро 1),

Рудић, Н. Чубрило, Мишковић (либеро 2), Вилимановић, Парапунов, Мехић, Бошњак.

РИБНИЦА: Сеизовић, Стефановић, Окошановић, Пајић, Тодоровић, Сафонов, Бичанин, Убипарип, Гајовић, Пековић (либеро 1), Крстески (либеро 2), Петковић.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести