Одбојкаш Божидар Вучићевић каријеру наставља у Русији

Одбојкаш Србије Божидар Вучићевић, после веома успешне сезоне у Љубљани, каријеру ће наставити у руском клубу Гаспром југра из Сургута, с којим је потписао двогодишњу сарадњу. Вучићевић ће тако наставити ниску наших играча који су наступали за овај клуб, а пре њега су у Сургуту били Алекса Брђовић, Михајло Митић и Петар Крсмановић.
1
Фото: CEV

После добрих партија у новосадској Војводини НС семе, Вучићевић је први инострани уговор нашао у Љубљани, с којим је наступао у Лиги шампиона и био најбољи поентер групне фазе овог такмичења (освојио 122 поена у шест мечева), испред таквих величина какве су Рус Максим Михајлов и Бугарин Цветан Соколов. Добре партије у овом такмичењу, као и оне од летос у националном дресу Србије, подигле су му рејтинг па је било доста заинтересованих клубова да га виде у свом дресу, а он је изабрао град на реци Об, удаљен 2.150 километара од Москве.

- Брзо и лако смо се договорили и потписали сарадњу на две сезоне. Чуо сам све најбоље о мом новом клубу јер је доста наших играча раније бранило његове боје. Рекли су ми да су услови за рад врхунск и  да је град прелеп. По договору у Сургут треба да идем  тек у августу, а из клуба су ми поручили да је обавезно да знам руски. Имаћу тамо и једно познато лице, либера ће играти Бугарин Теодор Салпаров, тако да ће ми сигурно бити лакше да се адаптирам – рекао је Вучићевић.

Момак из Сремских Карловаца је после наступа у Воши  изабрао клуб из Љубљане који је многим играчима био одскочна даска за одлазак у јаче одбојкашке средине. Играо је сјајно прошле сезоне и веома брзо стига у врху европске одбојке, што су му многи и предвиђали. Божа је велика нада наше одбојке, један је од играча који би у наредном периоду требало да буде битан репрезентативни играч.Играње у руској лиги, једној од најквалитетнијих у Европи  свакако је прилика да напредује и да стаса у врхунског одбојкаша.Фитзичке предиспозиције и таленат за то свакако има.

- Сезона у Љубљани је била боља него што сам очекивао. Заиста су ме у клубу лепо прихватили, екипа је била одлична, а игре у Лиги шампиона су биле добре, иако само могли и до нешто бољих резултата. Група је била веома тешка, два руска и немачки клуб су били јаки противници, али успели смо да забележимо победу и то против шампиона Русије када сам уписао 36 поена. Имам основ да се надам да ће ми играње у Сургуту много значити за даљу каријеру –  верује сјајни коректор Божа Вучићевић.      

М. Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести