Одбојкаш Војводине Лазар Бајандић о новој сезони: Моја генерација сада носилац игре

Направила је управа Одбојкашког клуба Војводина велики рез после прошле, неуспешне, сезоне без иједног трофеја и у следећој ће изаћи на црту противницима са подмлађеним саставом, играчима из свог погона.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

У црвено-белом дресу остали су и првотимци, који ће сада бити у другачијим улогама, јер ће бити окосница стартне поставе. Један од њих је и примач, 24-годишњи Лазар Бајандић, који је поникао у ОК Футог.

Први пут је дошао у Војводину 2017, па је после те сезоне враћен на позајмицу у матични клуб, да би га новосадски великан 2019. вратио у своје редове и од тада је битан шраф у тиму.

– Моја генерација ће сада бити носилац игре и драго ми је због тога. Потрудићемо се да донесемо много доброг Војводини – рекао је за „Дневник” Бајандић.

Лазар ће бити један од старијих и искуснијих у екипи, не рачунајући појачање Жарка Кисића (37), који се после скоро две деценије вратио у Српску Атину.

– Можда је то мало чудан осећај, али ја увек имам иста очекивања од себе, дајем максимум на тренинзима и утакмицама и понашам се професионално – додао је Бајандић, који ће ускоро завршити и Економски факултет у Новом Саду.

Како каже Вошин примач, пратио је и колико се конкуренција појачала.

– Црвена звезда ће имати скроз другачију енергију са новим тренером Ивицом Јевтићем и биће добра екипа, као и Партизан, који је шампион. Црно-бели су задржали доста играча. Раднички из Крагујевца ће, такође, бити конкурентан – рекао је Бајандић.

Пошто је титулу првака државе Војводина после шест година препустила Партизану, следеће сезоне неће играти Лигу шампиона, него ЦЕВ куп. Ривал у првом колу јој је украјински Житомир.

– Нисмо још упознати са саставом противника, али требало би да имамо шансу за пролаз, као и против шпанске екипе Рио Дуеро Сорија у наредном колу, али је још увек рано да се о томе детаљније говори, сигурно су то искусни тимови. Значајно је свакако што играмо Европу, јер је осећај потпуно другачији него када смо у домаћој лиги и свакако ће нам и то искуство пуно значити – поручио је Лазар Бајандић.

Војводина је у понедељак почела припреме, а има заказан пријатељски турнир од 14. до 16. септембра у Румунији, док ће крајем тог месеца организовати Меморијал великана у Спенсу.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести