Одбојкаши Бечеја забележили 15. узастопну победу

Одбојкаши Бечеја уписали су и 15 узастопну друголигашку победу, али су овога пута до ње гошли далеко теже од очекиваног.
odbojkasi beceja
Фото: В. Јанков

Амбијент без публике је, стиче се утисак, више је погодовао младим Новосађанима, који су играли без уобичајеног притиска и растерећено ушли у утакмицу, која се протегла на свих пет сетова. Победио је лидер са Тисе резултатом 3:2 (22:25, 25:23, 26:22, 25:21, 15:13).

- Страшна утакмица и штета што у игри два квалитетна тима нису могли да уживају и навијачи - рекао је по повратку из Новог Сада тренер – играч Бечеја Веселин Џигурски. - Нема дилеме, ово нам је био најтежи окршај ове сезоне. Попунили су Новосађани своја слаба места неким играчима из прве екипе и играли изузетно добро. Први сет смо изгубили други добили, а у трећем су они имали сет лопту (24:22), али смо смогли снаге да преокренемо резултат на коначних 26:24 за нас. Уместо да то искористимо, дозволили смо у четвртом сету да нас добију и ушли и тај- брек. На нашу срећу, решили смо пети сет са 15:13 и направили корак ближе освајању титуле првака.

Бечејци су играли у свом најјачем састав, наравно не рачунајући на повређеног Веселина Џигурског, што значи: Гајичић, Вејиновић, Бркић, Ђ. Ракић, Миловац, Мирковић, либеро Коковић, док Башић, Грујић и М. Ракић нису улазили. Ваља подсетити да је и крај Тисе било 3:2, што најбоље потврђује колико је мала разлика у питању између ова два тима.

У наредном колу нови дерби, стиже другопласирани Кулпин. То је прилика да се момци са Тисе бодовно одлепе и два кола пре краја отшкрину прволигашка врата.        

В. Ј.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести