Одбојкаши Бразила бољи од Србије у Кордоби

КОРДОБА: Одбојкашка репрезентација Србије изгубила је од Бразила 3:1 (25:22, 25:16, 17:25, 25:23) у последњем мечу Г групе трећег викенда Светске лиге у аргентинској Кордоби.
srbija brazil, fivb
Фото: FIVB

Екипа Николе Грбића раније је обезбедила место на Завршном турниру у бразилској Куритиби где ће бранити трофеј од 4. до 8. јула, па пораз није имао велики значај.

Србија је завршила на другом месту на табели Прве дивизије са скором 6-3, одмах иза Француске, која ће јој поред САД бити ривал на Фајнал сиксу.

Одбојкаши Бразила су боље ушли у меч и већ рано дошли до лепе предности. Екипа Николе Грбића се касно "укључила" у меч, али је успела да унесе мало неизвесности у првом делу игре. Међутим, српски одбојкаши су успели само да приђу резултатски Бразилу, који је освојио први сет са 25:22.

У другом делу игре није било ни трунке неизвесности. Бразил је био одличан, Србија није успела да парира противнику, због чега је изгубила сет резултатом 25:16.

Ипак, у трећем сету далеко енергичнија и ефикаснија игра српских одбојкаша, који су убедљиво освојили сет 25:17.

У четвртом сету поново доста неизвесности, неколико дугачких поена, али је на крају Бразил освојио сет са 25:23, а тиме и победио у мечу.

Резултат овог меча није био пресудан, пошто су се обе селекције пласирале на завршни турнир у Куритиби.

Србија – Бразил 1:3 (22:25, 16:25, 25:17, 23:25)

СРБИЈА: Околић, Ковачевић, Катић, Шкундрић (либеро), Ивовић, Јововић, Кујунџић, Буцуљевић, Благојевић, Лубурић, Мајсторовић (либеро), Подрашчанин, Лисинац, Крсмановић.
БРАЗИЛ: Резенде, Карбонера, Валас, Тијаго, Талес (либеро), Рафаел, Родриго, Луиз Фелипе, Соуза, Саткамп, Евандро, Лукарели, Силва, Биуати.

Србија у групи са Француском на финалном турниру

Финални турнир ће бити игран у бразилском граду Коритиба, од 4. до 8. јула. За сада је познато да ће Србија бити у Б групи заједно са селекцијом Француске, док ће у А групи бити домаћин Бразил и Русија.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести