Одбојкаши Новог Сада експресно се вратили у Прву лигу

Само сезону су одбојкаши Новог Сада провели у Првој Б лиги, а добрим партијама су као другопласирани изборили пласман у Прву лигу у којој су већ били у неколико наврата.
Odbojkasi Novog Sada
Фото: Приватна архива

Нема непознаница за будућност када је клуб у питању, а финансијски моменат биће веома битан када се прича о пласману у најјачи ранг, а то је жеља управе.

„У више наврата смо били чланови Прве лиге и знамо добро шта нас очекује, а сваки прелазак у виши ранг је успех. Играли смно солидно ове сезоне, најбоље партије смо демонстрирали с најјачим ривалима, посебно у Купу Војводине који смо освојили и где смо савладали Футог. Успех је утолико већи када се зна да смо други део сезоне играли без повређеног коректора“, почео је причу председник клуба Александар Пантић и наствио:

„Преговарамо око довођења људи у нашу управу која би обезбедила напредак у Суперлигу. Финансијска компонента је битна како би се обезбедио састав за највиши ранг такмичења, а на помолу је сарадња с Војводином где бисмо били одскочна даска за европску Вошу и да играчи који су пред најбољим тимом, да се кале код нас и вребају своију шансу за састав. С таквим играчима можемо да се надамо најбољем.“


Пантић: Сјајни тренери

Председник клуба Александар Пантић имао је само речи хвале за тренере.

„Морам да кажем да сам презадовољан радом тренера Радосављевића, као и тренера млађих категорија Велимира Брачуља, и мислим да је војвођанска одбојка много добила његовим доласком, а предвиђам му велике успехе у каријери јер иде правим путем и краси га велики професионализам“, рекао је Пантић.


Задовољан сезоном је и тренер Миливоје Радосављевић.

„У првом делу сезоне смо одиграли веома добро и то нас је одржавали у врху и у наставку. Други део смо играли без Мирковића, нашег најбољег играча, али задовољан сам јер сам радио с веома добрим људима, што је реткост. Овде су сви били “прва лига” и обезбедили смо пласман у виши ранг. Из мог угла, мислим да је било виђено да ћемо ићи Прву лигу, па не сматрам то изненађењем. Имали смо заједништво, то је заслужно за успех, а показали смо се на високом нивоу увек када је било потребно, али старији смо за сезону“, истакао је Радосављевић.

Тренер очекује подизање на виши ниво у много сегмената клупског живота јер Прва лига то изискује.

„Потребно је да се дигне све на виши ниво, од тренинга до играчког кадра. Умногоме ће све зависити од играчког кадра који ће остати из ове сезоне, а сигурно је да ће бити потребних играча. Предстоји нам велики посао, иако смо пуно радили, морамо још више. Улазимо у лигу где сви тренирају и где су сви квалитетни. Печат сезоне је било освајање Купа Војводине, па је после тога било доста лакше и видели смо заправо колико можемо. То је све оно што нас унапред охрабрује за следеће изазове, а мој циљ је да за две сезоне уђемо у Суперлигу“, рекао је Радосављевић.        

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести