Одбојкаши Партизана освојили Суперкуп Србије

НОВИ САД: Одбојкаши Партизана освојили су Суперкуп Србије, пошто су вечерас у Новом Саду победили екипу Војводине 3:1, по сетовима 21:25, 25:22, 25:22, 25:22.
Дневник/Ф. Бакић
Фото: Дневник/Ф. Бакић

После три године у низу пехар Суперкупа није отишао у витрине одбојкаша Војводине, који су пред својим навијачима доживели пораз од Партизана.

Црно-бели су успели да преокрену и савладају Новосађане за први трофеј у овом такмичењу, док су црвено-бели остали на укупно четири, један мање од Црвене звезде.

Фото: Одбојкашки савез Србије

Као што је то и пракса последњих година и ова утакмица два ривала, актуелног првака Србије из Српске Атине и победника националног Купа из Београда, протекла је у узаврелој атмосфери, како на терену, тако и трибинама. Уз доста варница и тензија на обе стране мреже, сусрет је обележило много преокрета, дугих серија, али и боља игра Партизана у завршницама сетова, који је други завршио без тренера Бојана Јанића, који је због уласка на терен приликом приговора судији био искључен. Губили су у тим тренуцима Београђани 1:0 у сетовима и 8:7 у другом. Одлазак шефа стручног штаба као да их је додатно мотивисао, па су успели серијом 7-0 да из минуса од пет поена (19:14) дођу до вођства 21:19, а потом и изједначења – 1:1. Наставио је Партизан са убитачним сервисом, а пријем Војводине у потпуности је подбацио и убрзо су гости водили 2:1.

Чинило се да ће домаћин да уведе дуел у тај-брејк када је серијом 7-0 преокренуо у четвртом сету, имао је и плус четири (14:10) и 17:14, али су црно–бели додали гас и у великом налету стигли до тријумфа.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић предао је пехар капитену Партизана, Милији Мрдаку, док је Андрија Вилимановић, капитен Воше пехар намењен пораженом примио од генералног секретара ОСС Ивана Кнежевића. Ђула Мештер, први потпредседник ОСС и Петар Богуновић, председник Одбојкашког савеза Војводине и потпредседник ОСС, уручили су медаље црно-белима.

Војводина – Партизан 1:3 (25:21, 22:25, 22:25, 22:25)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 1000, судије: Рогић (Београд), Леко (Нови Сад).

ВОЈВОДИНА: Симић 1, Бајандић 9, Зечевић 11, Негић (либеро 1), Рудић 3, Убипарип, Мишковић (либеро 2), Антуновић, Вилимановић, Перовић, Буцуљевић 5, Парапунов 3, Крсмановић 17, Мехић 15.

ПАРТИЗАН: Мандић, Грувеус 11, Допуђ, Поповић (либеро 2), Батак 5, Мрдак 20, Тадић 20, Јанковић 1, Ђурђевић, Цветковић, Петровић 5, Бјелица 10, Капур (либеро 1), Матић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести