Одбојкаши са Малдива у Србији се спремају за Острвске игре

БЕОГРАД: Помоћници министра омладине и спорта Дарко Удовичић и Урош Прибићевић посетили су данас мушку одбојкашку репрезентацију Малдива, која борави у Београду и тренира са спортским стручњацима из Србије у оквиру припрема за Регионалне острвске игре (ИОИГ).
udovicic, tanjug
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

Резултати успешног састанка министра омладине и спорта Вање Удовичић са министром омладине, спорта и оснаживања заједнице Републике Малдиви Ахмедом Малуфом, одржаног 24. јула, већ су видљиви јер спортисти са Малдива први пут бораве у Србији, у периоду од 3. до 15. јула.

На тадашњем састанку, министри Удовичић и Малуф истакли су да је један од најважнијих циљева потписивање Меморандума о сарадњи у областима омладине и спорта, који ће омогућити размену стручне сарадње и конкретне активности министарстава на стварању нове перспективе младих и развоју система спорта у обе државе.

Боравак репрезентације Малдива у Србији је почетак сарадње Одбојкашког савеза Србије и Националног одбојкашког савеза Малдива, који ће се и даље наставити кроз сарадњу спортских стручњака и размену искустава.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести