Одбојкаши Србије бољи од Кине у Лиги нација

Кина – Србија 1:3 (17:25, 17:25, 25:23, 22:25)
2
Фото: ФИВБ

После три везана, убедљива пораза на трећем, последњем турниру Лиге нација у Пољској, одбојкаши Србије савладали су Кину и овим тријумфом завршили су такмичење.

“Орлови” су остали без шансе за пласман на завршни турнир у Болоњу, на који иде осам најбољих екипа и утакмица са Кинезима није имала никакав резултатски значај. Скором од пет победа и седам пораза Србија је Лигу нација завршила на 11. месту на табели.

Селектор Игор Колаковић шансу је пружио игачима са мањом минутажом и у дуелу са Кином, они су се добро показали. Таман кад се чинило да ће наши лако да заврше посао у три сета, Кинези су се после два лако изгубљена, у потпуности вратили у игру.

Добили су неизвестан трећи, искористили су опуштање „орлова“ који су вероватно већ у глави имали уписану победу. Очекивала се реакција у четвртом сету, али је Кина наставила да приказује бољу и сигурнију игру, па је и даље било тесно. Иницијатива је, ипак била на страни српске селекције, која је серијом 4:0 у завршници успела да изједначи и искористи другу меч лопту.

К. Б.

ГДАЊСК: Ерго арена, гледалаца: 500, судије: Ласи (Доминикана), Хекфорд (Енглеска).

КИНА: Ј. Ванг 5, Ј. Жанг 10, Ј. Јанг (либеро), Б. Жанг 14, Ју. Ју 9, Ја. Ју, Т. Јанг (либеро), Ли 10, Ђијанг, Пенг 10, Х. Ванг, Јуан, Г. Жанг 5, Мијао.

СРБИЈА: Петрић, Катић, Пековић (либеро), Крсмановић 5, Јововић, Кујунџић 11, Перић 15, Атанасијевић, Машуловић 8, Подрашчанин, Лисинац, Тодоровић 1, Вучићевић 22, Копривица.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести