Одбојкаши Србије Лигу нација отварају сусретом с Бразилом у Краљеву

У ново комерцијално такмичење, под називом Лига нација (раније Светска лига), одбојкаши Србије крећу турниром у Краљеву, где ће угостити селекције Бразила, Немачке и Италије (сви из првих 10 на свету).
Srecko Lisinac
Фото: Srećko Lisinac, foto: FIVB

Већ на почетку, после кратких припрема, наше момке очекују три тешка сусрета који могу да одлуче о крајњем исходу када је у питању финални турнир.

Колико је овај турнир битан довољно говори и чињеница да су сви гости дошли у најјачим саставима, помало неочекивано, али свима ваља оставити дубок траг у новом формату овог светског такмичења. Зато све прогнозе и жеље треба оставити за вечерас, када ће се Србија састати с Бразилом, једним од наших највећих ривала.

„Долазе нам у госте изузетне селекције, врхунски играчи, али Србија нема разлога никога да се плаши. Сигуран сам да колико ми размишљамо о њима, толико и ривали размишљају о нама, можда и с већим респектом. Како због нашег квалитета и резултата које постижемо, тако и због домаћег терена, који ће у Краљеву то заиста и бити“, рекао је Срећко Лисинац, један од најбољих средњих блокера на свету.

Не скрива наш репрезентативац да му прија долазак у родни град и што ће први пут у дресу с националним грбом играти завничну утакмицу пред ватреном краљевачком публиком.

„Док се играло у старој хали биле су утакмице и атмосфера за причу. Нова дворана делује импресивно, а краљљевачка публика је остала иста. Овде одбојка има своје место, људи разумеју наш спорт, знају када треба да понесу, када и како да навијају за свој тим. То је оно што нам је неопходно. Против Ирана, у пријатељском мечу, било је врхунска атмосфера, скоро незабележена у мечевима таквог типа. Могу да замислим како ће да буде када крену званичне утакмице.“

Ривали су поодавно познати, али су састави са којима ће наступити постали познати тек пред њихов долазак у Краљево.

„Такмичење је дуго и напорно. Светску лигу смо играли три викенда и причало се да је тешко и напорно. Сада се игра пет викенда, плус завршни турнир. За све нас је новина и зато треба очекивати да ће бити доста промена у тимовима. Ипак, видим да је Бразил у најјачем саставу, такође Немачка и Италија. Сви желе добре резултате на самом старту, тако се понашају, тренирају и тако ће и играти. У овом тренутку је најважаније да нас послужи здравље, остало ћемо само остварити“, оптимиста је Лисинац.       

М. Ристић

Програм

4. група (Србија)

Данас

Немачка – Италија     (17)

Србија – Бразил         (20)

Сутра

Италија – Бразил        (16)

Србија – Немачка       (19)

Недеља

Бразил – Немачка      (16)

Србија – Италија        (19)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести