Одбојкаши Србије се преселили у Краков где чекају Бугаре или Финце у четвртфиналу

Одбојкаши Србије су са три победе завршили групну фазу Европског првенства у Пољској и са прве позиције се пласирали директно у четвртфинале.
odbojkasi srbije, oss
Фото: Одбојкашки савез Србије

Тиме су обезбедили себи дан више одмора у односу на Бугарску или Финску који ће на мегдан нашем тиму после осмине финала. Србија је максималним резултатом савладала Пољску и Финску, а Естонију са 3:2, те у друштву Белгије, Русије и Немачке чека расплет и ривале у најзначајнијем делу надемтања – четвртфиналу. Наши одбојкаши су се из Гдањска преселили у Краков, где ће се играти четвртфинале.

Последњу утакмицу у групи с Финском наши момци одиграли су веома добро, уводна два сета добили су релативно убедљиво, а у трећем су искористили тек пету меч лопту (34:32), уз нешто слабији пријем, али су одличном игром у нападу и блоку надокнадили недостатке.

Селектор Никола Грбић је задовољан учињеним и на миру ће са сарадницима спремати тактику за Бугарску или Финску.

„Остварили смо основни циљ, прошли у другу рунду и морамо да будемо задовољни почетком шампионата. У енергетском смислу смо били веома добри и били агресивни, почевши од сервиса до одбране. Чак и у моментима када нас пријем сервиса није служио, јаким нападима смо се враћали у игру, што нам је давало неопходну сигурност. Када смо били у малом резултатском заостатку, успевали смо да се вратимо нашом добром игром, а не грешкама Финаца што ме веома радује. Сада имамо времена за одмор и за добру припрему. Бићемо спремни за сваког ривала, али ће свакако бити тешко јер нико у четвртфинале неће доћи случајно. Ко год да буде ривал, следи нам жестока утакмица, као и све наредне до краја такмичења“,  рекао је Грбић.     

Коректор Александар Атанасијевић очекује Бугаре у четвртфиналу.

„На прошлом Европском шампионату смо се намучили да дођемо до четвртфинала, а сада нам је то пошло за руком с прве позиције у групној фази. Веома је битно то што је свих 14 момака из екипе добило шансу да заигра и што смо сви спремни. У четврфиналу очекујем Бугаре, али хајде да сачекамо. Бићемо спремни за најважнију утакмицу на првенству и зато сматрам да је све једно ко ће бити с друге стране мреже“, поручио је Атанасијевић.

Капитен Драган Станковић игра своје осмо Европско првенство и веома добро зна колика је важност директног пласмана у четвртфинале.

„Нисмо калкулисали у сусрету с Финском, одиграли смо довољно добро за максималну победу. Први циљ смо остварили, настављамо у истом ритму,добро знамо шта можемо и шта желимо. Није било једноставно, али никада на овако великим и значајним турнирима и није. Добро по нас је то што што смо директно  прошли у четвртфинале и избегли доигравање, тако да ћемо имати нешто више времена за одмор у односу на наредног ривала“, рекао је Станковић.

М. Ристић

А група

Србија – Финска     3:0

Пољска – Естонија 3:0

1.Србија            3      3      0      9:2   8

2. Пољска         3      2      1      6:3   6

3. Финска          3      1      2      3:8   2

4. Естонија        3      0      3      4:9   2

Б група

Немачка – Словачка 3:0

Италија – Чешка       3:0

1.Немачка        3      3      0      9:2   8

2. Италија         3      2      1      8:3   7

3. Чешка           3      1      2      3:7   3

4. Словачка      3      0      3      1:9   0

Ц група

Бугарска – Словенија 3:0

Русија – Шпанија         3:0

1.Русија            3      3      0      9:0   9

2. Бугарска       3      2      1      6:3   6

3. Словенија     3      1      2      3:6   3

4. Шпанија        3      0      3      0:9   0

Д група

Белгија – Холандија3:0

Француска – Турска 3:0

1.Белгија          3      3      0      9:4   7

2. Француска    3      2      1      8:5   6

3. Турска           3      1      2      5:7   4

4. Холандија     3      0      3      3:9   1

Директан пласман у четвртфинале избориле су репрезентације Србије, Немачке, Русије и Белгије. Четвртфинале се игра у четвртак.

У осимини финала, сутра, састаће се: (А2) Пољска – (Ц3) Словенија (20.30), (А3) Финска – (Ц2) Бугарска (17.30), (Б2) Италија – (Д3) Турска (17.30), (Б3) Чешка – (Д2) Француска (20.30).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести