Одбојкаши Војводине лигашки део сезоне завршили на лидерској позицији

После 18 одиграних кола Суперлиге одбојкаши Војводине НС семе су на првом месту.
odbojkasi vose
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Најближи пратилац, који је по броју победа једнак с Новосађанима (14), је Ниш и реално је да ће ова два тима одлучивати о предношћу домаћег терена кроз плеј-оф.

Партизан, Млади радник и Спартак су екипе иза водећег тандема, добро су се показале у лигашком делу, али се такође видело да тешко могу да парирају Воши и Нишу, изузев у утакмицама које су одиграли уз изузетну надахнутост. У предстојећих десет утакмица, које ће одлучити о коначном поретку пред доигравање, тешко да може да дође до спектакуларних промена, али ако би сада кренуо плеј-оф, првенство би се завршило до краја марта.

Актуелни шампион ће коначно продисати у предстојећем периоду, не зато што завршава такмичење у Лиги шампиона, биће мање путовања, а самим првим местом после лигашког дела обезбедили су два везана домаћинства на почетку мини-лиге па до финала Купа неће морати да мрдну из Новог Сада.


Сутра с Руселаром

Рано јутрос Новосађани су отпутовали у Белгију где их сутра очекује последњи меч групне фазе Лиге шампиона са Руселаром, од 20.30 часова.


У последњем колу савладали су пожаревачки Млади радник са 3:0 и још једном показали да ће бити главни фаворити за четврту узастопну шампионску титулу, без обзира на то што ће се одигравање утакмица наставити у ритму среда-субота.

-Била нам је важна прва позиција после лигашког дела, а желимо да је сачувамо и после мини-лиге. Очекује нас још десет мечева са екипама из врха и сваки сусрет ће бити прича за себе. Веома је добро за нас што мини-лигу почињемо с првог места јер смо тиме обезбедили два везана меча код куће, а све пред финале Купа Србије где нас очекује Партизан. За нас се неће променити пуно тога, остаће исти ритам као и у већем делу шампионата, али на то смо навикли. Сада смо у режиму јачег физичког рада јер желимо врхунац форме да достигнемо у завршници шампионата, односно за плеј-оф – рекао је шег стручног штаба Војводине НС семе Сниша Гавранчић.

Либеро Никола Лакчевић одиграо је веома добро читаву сезону.

- Веома сам задовољан начином на који смо одиграли последњи лигашки меч са Младим радником, требала нам је максимална победа за крај, а прекинули смо серију Пожаревљана који су до меча са нама имали само један пораз у другом делу лиге. Показали смо да смо заслужено на првом месту и верујем да ћемо се у мини - лиги показати у још лепшем светлу – поручио је Лакчевић.

М. Ристић

Суперлига

  1. Војводина    18     14     4      47:25        40  

2. Ниш                18     14     4      47:26        38  

3. Партизан       18     11     7      42:27        36  

4. М. радник      18     11     7      43:30        36  

5. Спартак          18     11     7      40:31        30  

6. Раднички       18     9      9      39:36        29  

7. Ц. звезда       18     6      12     28:43        18  

8. Рибница         18     5      13     24:43        16  

9. Н. Пазар        18     5      13     25:47        14

10. Јединство     18     4      14     21:48        13

Првих шест екипа с табеле играће у мини-лигу по двокружном систему, а после десет утакмица први и други ће се директно пласирати у полуфинале плеј-офа, а трећи ће са шестим, односно четврти са петим играти за преостала два места. Мини-лига почиње предстојећег викенда.

Екипе од седмог до десетог места ће такође играти по двокружном систему, последњи ће се преселити у нижи ранг, а претпоследњи играти бараж за опстанак са другопласираним из Прве лиге.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести