Одбојкаши Војводине НС семе без грешке у припремном периоду

НОВИ САД: Остало је још недељу дана до почетка нове сезоне, а одбојкаши Војводине НС семе већ су показали да ће бити озбиљни кандидати за одбрану сва три домаћа трофеја.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Ученици тренера Синише Гавранчића одиграли су седам припремних утакмица и на сва три турнира на којима су учествовали подигли су пехар.

Најпре су били најбољи у Нишу, потом у Краљеву и на крају у Новом Саду, на Меморијалу великана. Нису доживели ниједан пораз, а како је време одмицало, изгледали су све боље на терену. О томе сведочи и податак да у три сусрета у Спенсу ривалима нису препустили ни сет.

На претходним турнирима намучила их је Рибница из Краљева, јер су једино с њом морали да одиграју два пута по пет сетова, док су им Нишлије “откинуле” један. У Новом Саду је Воша “убацила у пету” и доминирала је против сваког ривала. Очекивао се неизвеснији дуел с крагујевачким Радничким, који је за ову сезону припремио јаку екипу, на челу са тренером Драганом Кобиљским, али су и Шумадинци “почишћени” с терена.


Са Шахтјором у петак

Остало је Новосађанима да одраде још једну пријатељску утакмицу пред почетак првенства.

– У петак ћемо се састати са Шахтјором из Белорусије, који нам је био противник прошле године у квалификацијама за Лигу шампиона – истакао је Гавранчић. 

Војводина НШ је прошле сезоне у два сусрета савладала Шахтјор резултатом 3:0 и после тог двомеча пласирала се у групну фазу Лиге шампиона.


– Очигледно је да идемо узлазном путањом. Одиграли смо седам утакмица у припремном делу и види се да је све много боље у односу на почетак. Квалитет игре је већи него на претходна два турнира, а поново смо показали колико код куће играмо боље. Можемо да будемо задовољни урађеним до сада и спремни дочекујемо почетак првенства – истакао је шеф стручног штаба Новосађана Синиша Гавранчић. 

Имао је стратег српског шампиона доста прилика да свим играчима пружи шансу и да види ко је колико спреман. Екипа је претрпела минималне промене у односу на претходну сезону. Постављало се питање још једног примача, с обзиром на то да је Давид Мехић напустио клуб, али црвено–бели су се одлучили да се ослоне на снаге из свог погона.

– Лазар Бајандић је показао да има велики квалитет и потенцијал да то још надогради. Надам се да ће оправдати прилику која му је пружена – рекао је Гавранчић.

К. Бугарски

Збиљић: Темпирамо форму за Лигушампиона

На одлично урађеном послу играчима и стручном штабу честитао је и председник клуба Драгољуб Збиљић.

– Иза нас је заиста добар припремни период, а доминацију смо показали и на Меморијалу великана. У свим линијама функционишемо перфектно, види се да је форма у успону и темпирамо је за крај септембра и квалификациони турнир Лиге шампиона. Ту нас чека тежак посао, али и ако не уђемо у групну фазу, играћемо ЦЕВ купу и покушаћемо да оставимо озбиљан траг у Европи. Наравно, нападамо сва три трофеја у Србији. Оно што је јако важно, ове године имамо доста играча из нашег подмлатка који су ушли у сениорски тим и тиме показујемо дугогодишњу праксу да стварамо нове играче и мислимо о будућности – поручио је први човек Војводине НШ. 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести