Одбојкаши Војводине НС семе играју против Радничког

Одбојкаши Војводине НС семе други део сезоне у Суперлиги почеће данас гостовањем Радничком у Крагујевцу на добро познатом терену још из времена када су ова два колектива одлучивала о шампионским титулама.
Odbojkasi Vojvodine u bloku/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/ Радиша Стевановић

Добро је познато да је гостовање у срцу Шумадије једно од најтежих, зато је неопходно да Новосађани још једном покажу шта умеју и да триумфом започну други део првенства. Биће јануар месец веома напоран за актуелне шампионе, очекује их шест утакмица у наредних петнаестак дана и то на три форнта, домаћем шампионату и Купу, те у европском ЦЕВ Купу. Увек неугодно гостовање може да буде добра увертира за оно што их очекује у среду када ће у великој сали Спенса дочекати пољску Решовију.

- Наши планови и амбиције се не мењају, на овом гостовању, ако и на сваком мечу, желимо победу. Првенствена пауза за нас је била све само не пауза, уз неколико слободних дана, много смо радили, али то је припрема за све оно што нас очекује. Бићемо можда мало тешки и успорени данас, али то је природан циклус и најважније је да све тактичко на утакмици одрадимо најбоље могуће. Биће Раднички ослабљен одласком Чедића, али не обазиремо се пуно на то и идемо по нове бодове – рекао је средњи блокер Новосађана Радиша Стевановић.

Наставиће Воша у убитачном ритму, баш као у новембру и децембру прошле године.

- Ритам до краја месеца биће веома напоран. Играћемо по систему среда-субота, али на то смо већ навикли јер су нам новембар и децембар били такви. Имаћемо утакмице на три фронта, али због тога што је Нови Пазар одгодио полуфинале Купа Србије, остали смо у Европи, они нису и чека нас много изазова. Баш зато смо напорно радили у минулом периоду, а све ће нам се то исплатити у другом делу нашег првенства када чекамо највећег ривала из Новог Пазара и надам се том првом месту пред плеј-оф – истакао је Стевановић.

М. Ристић

Бошкан: Од нас зависи

Спортски директор Слободан Бошкан напоменуо је да је екипа одиграла и једну тренинг утакмицу против Спартака, те да је задовољан оним што су играчи показали.

- Момци су добро одиграли, али и исто тако тренирали током паузе. Зато верујем да ћемо спремно дочекати нове изазове. Биће тешко, али од нас зависи такође како ће се он завршити. Може бити добра увертира за Решовију и лепо би било да други део сезоне почнемо победом – рекао је Бошкан.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести