Одбојкаши Војводине НС семе на почетку припрема

Традиционалном прозивком у клупским просторијама, а затим готово тросатним тренингом започели су одбојкаши Војводине НС семе припреме за нову сезону.
odbojkasi vojvodine FF__7393
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Актуелни шапиону ће, за разлику од претходних година, читаве припреме орадити у Србији, а тек пред почетак шампионата учествоваће на турниру у Брчком и тамо избрусити форму за велике изазове који су пред њима.

Новосађани ће још једном бранити титулу, а као примарни домети намећу се освајање Суперкупа и Купа Србије, као и пласман у групну фазу Лиге шампиона. Зато су редови појачани, нови тренер Душко Николић има већ оформљен респектабилан састав, али ће за највећи део рада са екипом бити задужен помоћник Синиша Гавранчић јер ће Николић бити с нашом репрезентацијом на Светском првенству.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

„Једна од ствари које су уопште одлучиле да дођем у клуб јесте останак младих играча, али и довођење искусних јер је то обавеза како бисте могли да испуните зацртане циљеве. Костић и Шкундрић су потписали уговоре пре мог доласка, а касније је дошао и Радевић. Амбиције су високе, тежићемо ка њиховом испуњењу. Што се Европе тиче, од свих екипа које наступају у нашој грани квалификација, сматрам да нисмо фаворити, али постоји амбиција која нас води да буемо што бољи. Знамо да је први противник Младост из Загреба, ако прођемо, у другој рунди нас највероватније чека екипа из Бургаса, а онда ћемо видети“, истакао је тренер Душко Николић и прокоментарисао своје одсуство због обавеза у репрезентацији Србије.

„Нажалост нећу бити ту, колега Петровић кондициони тренер и ја ћемо бити с нашом репрезентацијом, програм је сачињен и имам апсолутно поверење у људе који ће остати овде да ће се све спровести. Када нам обавезе у репрезентацији дозволе, прикључићемо се и радити и верујем да ће све бити у најбољем реду.“

Можда и најзвучније појачање црвено-белих је наш репрезенативни дизач Иван Костић који се, после две године играња у иностранству, враћа у домаћи шампионат.

„Још почетком године смо разговарали, поклопиле су нам се амбиције и радујем се почетку трогодишње сарадње. Тим је сада комбинација нас неколико искусних са играчима који су се већ доказали у нашем првенству, освојили су две везане титуле, и који су будућност нашег клуба и српске одбојке. Допада ми се што су циљеви високо постављени, домаћи трофеји се подразумевају, а за искорак у Европу је потребно и мало среће. Најважније је да пружимо максимум у најбитним утакмицама квалиикација“, рекао је Костић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести