Одбојкаши Војводине окупили се и почели припреме за нову сезону

Актуелни шампиони Србије, одбојкаши Војводине НС семе  окупили су се у клупским просторијама на првој прозивци и тиме започели припреме за нову сезону, у којој их очекују многа искушења у намеери да испуне и велике планове.
Odbojkasi FF__7235
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Све за сада лиценциране играче, на челу с новим тренером Душком Николићем, помоћником Синишом Гавранчићем и кондиционим тренером Александром Петровићем, поздравили су генерални директор Никола Салатић и спортски директор Слободан Бошкан. Председник клуба Драгољуб Збиљић је то први учинио у раним јутарњим часовима.

Пред новосадским одбојкашким гигантом су познати циљеви, освајање домаћих трофеја се подразумевају, а пласман у групну фазу Лиге шампиона је звезда водиља која је, чини се, и те како достижна.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)


План припрема

За разлику од неколико претходних сезона, Новосађани се неће отиснути у иностранство у неком делу припрема већ ће готово све време провести у Србији. Први део прирема (до 16. августа) ће провести у Новом Саду уз један спаринг са суботичким Спартаком , а затим следи селдиба у Врњачку Бању. У том периоду предвиђене су припремне утакмице с Рибницом и Новим Пазаром.

Читав девети месец радиће у Новом Саду, а организоваће Турнир великана (14 - 16.), учествоваће на турниру у Брчком (21 - 23.), а домаће првенство почиње 29. септембра.


„Ове године нећу да причам о амбцијама, оне су увек исте у нашем клубу, а пожелећу вам пуно успеха, среће и што мање повреда у предстојећој сезони и да наставите да напредујете. Зхвалан сам новом управном одбору који је успео да задржи све играче и што је довео нове за дужи период, а то је доказ да је Војводина финансијски, струковно и играчки попуњена и да ћемо сви заједно настојати да направимо што боље резултате“, рекао је генерални директор Никола Салатић.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)


Лиценцирани играчи

За сада, Воша је лиценцирала 13 играча: Иван Костић (дизач, 30, 192цм), Вук Тодоровић (дизач, 20, 190), Павле Перић (примач, 20, 207), Дмитро Вјецки (примач/коректор, 20, 201), Давид Мехић (примач, 21, 196), Миран Кујунyић (примач, 21, 196), Божидар Вучићевић (коректор, 20, 205), Стеван Симић (блокер, 22, 204), Мирко Радевић (блокер, 31, 202), Андреј Рудић (блокер, 19, 201), Стефан Ковачевић (блокер, 23, 205), Горан Шкундрић (либеро, 31, 197), Стефан Негић (либеро, 19, 180).


Надовезао се спортски директор Слободан Бошкан:

„Желим вам успешан рад. С неким момцима смо радили прошле године, неки су нови, а мислим да ће бити доста времена да се ваљано упознамо. Задржали смо старе амбције, освајање првенства и Купа, а ове сезоне квалификације за Лигу шампиона почињемо од првог круга са загребачком Младошћу. Додатни изазов за време припремног периода биће и тај што неће бити ту трена Николића, као ни Костића, Шкундрића и Симића, јер ће бити с репрезентацијом. Жао ми је што још неки момци нису добили позив, али на вама је да искористите предстојећу сезону и да се квалитетом наметнете за нови позив у нацаионални тим“, казао је Бошкан.   

М. Ристић

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести