Стефан Ковачевић поново у ОК Војводина НС семе

Одбојкаши Војводине НС семе припреме ће почети за неколико дана, а на првој прозивци биће јачи за средњег блокера Стефана Ковачевића, повратника у црвено-бело јато из суботичког Спартака.
Kovacevic i Boskan 2
Фото: Стефан Ковачевић и Слободан Бошкан, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Ковачевић је дете Војводине, освојио је титулу пре две сезоне с најдражим клубом иако није имао завидну минутажу, а играма у Суботици, где се приказао као један, по статистици, од најбољих средњих блокера, препоручио се актуелном шампиону, који гради тим за велика дела.

„Хвала управи на указаном поверењу и драго ми је што сам поново код куће. Имао сам једну сезону ван Војводине, а сада очекујем да максимално оправдам очекивања. Велика предност је та што је костур тима остао на окупу, сви се познајемо и неће бити потребан период адаптације, па ћемо од старта кренути с јачим радом. Упознат сам са амбицијама клуба, сви се надамо пробоју у Европу, ту се мисли на групну фазу Лиге шампиона, а надам се да ћу томе дати свој допринос“, рекао је Ковачевић и окренуо се на период од пре две сезоне када је узета титула.

„Тада нисам имао простора за игру, али сам доказао себи минуле сезоне да имам квалитет, самопоуздање ми не мањка, што ћу показати у домаћим и европским надметањима.“

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Спортски директор Слободан Бошкан задовољан је што ће бити добра конкуренција на позицији средњих блокера.

„Најпре нам је драго што се Стефан вратио јер је из Новог Сада. Позив је заслужио својим квалитетом игром у Спартаку. Верујем да ће квалитет потврдити и овде и да ћемо имати добру конкуренцију код средњих блокера. Ту су још Симић, Радевић и Ковачевић, а уз њих ће се развијати и млади Рудић, што ће нам много значити у наредном периоду“, рекао је Бошкан.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести