Горан Шкундрић: Домаћи трофеји достижни

Једно од првих појачања актуелног шампиона Србије Војводине НС семе био је либеро Горан Шкундрић.
Goran Skundric
Фото: Goran Škundrić, foto: FIVB

Бивши играч новосадског великана и актуелни репрезентативац се после седам година вратио у црвено-бело јато. Неоспорни квалитет Шкундрића и искуство стечено играњем у иностранству је требало Воши за испуњење циљева  на домаћој и европској сцени.Два кратка телефонска разговора  била су довољна да клуб и Шкундрић договоре сарадњу, за почетак на годину дана, а јасно је да ће репрезентативни либеро бити стуб пријема ицрвено-белих.

„Спортски директор Слободан Бошкан ме је контактуирао још у јануару месецу, тада сам још размишљао о останку у иностранству, али када је стигао други позив и када су ми презентовани услови и амбиције, договорили смо се за пет минута.Једва чекам да крену припреме, да се упознам са екипом, мада неколико момака знам, а и пратио сам дешавања у елитној српској лиги“, рекао је Шкундрић.

Амбиције Војводине су обелодањене, поред домаћих трофеја, циљ је пласман у групну фазу Лиге шампиона, за коју ће се борити од првог круга квалификација.


Борићу се за место

„Одмарао сам довољно, нисам био у саставу за Лигу нација, али се надам да ћу се показати на припремама и изборити место у тиму за Светско првенство. Окупљање је за две недеље и сви чекамо 31. јул да кренемо у нову акцију, која ће обележити ову годину“, казао је Шкундрић.


„Појачања су права и сигуран сам да домаћи трофеји неће доћи у питање, а 99 одсто сам сигуран да ћемо испунити све циљеве. Управа је нагласила шта се очекује од нас, апсолутно се слажем са свим што је речено, а та клупска очекивања су се поклопила с мојим личним. Имамо добар жреб за Лигу шампиона, крећемо из Загреба, а тек у трећем колу очекујем француски Шомон, за који знам да је организован и добар клуб. Имамо сјајну екипу, доброг тренера, управа зна шта ради и свако има свој задатак. Много тога променило се на боље што добар импулс за српску клупску одбојку.“  

Пето место репрезентације у  Лиги нација не брине Шкундрића.

„Колико сам чуо од играча, било је веома напорно, пре свега због дугих путовања. Пето место у Лиги нација је успех и тренутна реалност, а најважније је то што је репрезентација остала у светском врху. Светско првенство је главна акција ове године. Прошле сезоне били смо пети у Светској лиги, да би након тога  узели медаљу на Европском шампонату. Сматрам да ће све најбоље доћи када буде требало и да ћемо имати разлога за радост.Репрезентативци су добили одмор, свежи ће стићи на припреме и верујем да ће играти значајну улогу на планетарном скупу“, нада се Шкундрић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести