ОК Војводина: Шкундрић и Костић прве ласте, Симић птица станарица

По освајању шампионске титуле, председник Управног одбора Одбојкашког клуба Војводина НС семеДрагољуб Збиљић и спортски директор Слободан Бошкан у разговору за наш лист истакли су да ће бити великих промена и храбрих потеза у блиској будућности, а нешто од тога виђено је јуче на завршном овосезонском дружењу са представницима медија.
Stevan Simić, Slobodan Boškan i Goran Škundrić/ F. Bakić
Фото: Ф. Бакић/Стеван Симић, Слободан Бошкан и Горан Шкундрић

Активна управа није губила време, планови за обогаћивање играчког кадра постају реалност. Састав актуелног шампиона допуњен је искусним и квалитетним тандемом, репрезентативног калибра, дизачем Иваном Костићем и либером Гораном Шкундрићем, повратником у црвено-бело јато. Млади средњи блокер Стеван Симић већ је у Војводини пет година, а верност клубу продужио је на још три године.

- Задовољан сам како смо завршли сезону, освојили смо титулу, што није било нимало лако. Било је доста ствари с којима смо се борили, али овакав крај је добар мотив за све оно што нам предстоји у идућој сезони. Наш циљ у новој сезони је освајање домаћих трофеја, а наредни је играње у Лиги шампиона. Да бисмо све постигли, екипа ће претрпети одређене промене, а прва појачању  су већ овде. Поред Шкундрића и Симић, нови играч је и дизач Иван Костић. Са Шкундрићем је уговор потписан на годину дана, а са Костићем на три године и он ће бити један од стубова екипе која би за три године требало да игра фајнал-фор Лиге шампиона. Исто је и са Симићем.Ово су новине за сада, а у наредном периоду биће их још – најавио је Бошкан.

Либеро Горан Шкундрић, повратник из Француске, је са Војводином раније освојио два пехара Купа Србије.

- Драго ми је што сам се вратио после седам година. Војводина је клуб где сам направио прве веће одбојкашке кораке и стекао афирмацију. Јасни су ми планови и амбиције клуба за наредни период, а све то се поклапа са мојим, тако да смо детаље уговора лако решили. Једва чекам да се после обавеза с репрезентацијом прикључим екипи и да кренемо да радимо на испуњењу клупских циљева – рекао је Шкундрић.

Веома ми је драго што остајем, овде сам одбојкашки одрастао. Све се у клубу подигло на виши ниво и надам да ћемо сви заједно Војводину вратити на стазе старе славе (Стеван Симић) 

Млади а већ искусни блокер Стеван Симић остаће у црвено-белом још три године.

- Веома ми је драго што остајем, овде сам одбојкашки одрастао. Све се у клубу подигло на виши ниво и надам да ћемо сви заједно Војводину вратити на стазе старе славе. Нови играчи који су већ ту и они који ће тек доћи уливају и наду да ће се сви наши планови обистинити. Сматрам да смо на добром путу – истакао је Симић.

М. Ристић

Осам репрезентативаца

Доласком Горана Шкундрића и Ивана Костића, Војводина има осам играча који су на  ширем списку репрезентације. Из редова актуелног шампиона у чети Николе Грбића су још Миран Кујунyић, Давид Мехић, Божидар Вучићевић, Стеван Симић. Павле Перић и Вик Тодоровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести