Одбојкаши Војводине НС семе победом вратили бољу атмосферу у своје редове

Није оставио пораз од Спартака последице на одбојкаше Војводине НС семе и ту лошу рецку приписали су тешким ногама од јаких припрема за мини-лигу и плеј-оф.
odbojkasi vojvodine
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Право лице показали су Новосађани у сусрету с Новим Пазаром, прошле сезоне ривалом с којим су одлучивали о титули, и неочекивано лако су завршили посао максималним резултатом.

Десило се управо оно што се очекивало – права реакција играча који овога пута нису дозволили себи никакав луксуз и меч су одиграли у даху. У првом сету су на тренутке испуштали велику предност, али су преостала два били на врхунском нивоу и оставили ривала на “ситнини”. Више се очекивало од Новопазараца због новог тренера и појачања, али црвено-бели су им одржали одбојкашки час, предвођени Дмитром Вијецким и новим капитеном Мираном Кујунyићем.

„Честитам мојим момцима на доброј игри, посебно како су реговали у односу на прошло коло. Доста смо причали, радили и то се показало као добро. Сигуран сам да ћемо бити све бољи и бољи. Мислим да Новопазарци треба да буду у горњем делу табеле, касно су се тргли, али имају шансе за мини-лигу“, истакао је после утакмице шеф стручног штаба Војводине Синиша Гавранчић.

Воша је одиграла можда у најјачој постави, иако има пуно расположених играча и тренер доста мења, али је важност дуела из црвено-белих извукла оно најбоље.

„За нас је овај меч био изузетно важан, како резултатски, тако и мотивационо. Мислим да смо на плану самопоуздања доста урадили и сигуран сам да ћемо против сваког наредног ривала тежити да одиграмо на највишем нивоу“, поручио је средњи блокер Стефан Ковачевић.

Већ сутра од 18 часова ће актуелни шампион дочекати Јединство из Старе Пазове у још једном војвођанском дербију, али се очекује, без обзира на снагу Сремаца, још једна победа и утврђивање на лидерској позицији пред мини-лигу и плеј-оф.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести