Одбојкаши Војводине НС семе убедљиви у Суботици

Ни четврти пут ове сезоне Спартак није успео да узме сет одбојкашима Војводине НС семе који су у Суботици славили 3:0 у 13. колу Суперлиге.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Шампион је озбиљно схватио противника, упркос претходним резултатима у међусобним сусретима, а и чињеници да су “голубови” узели меру Рибници, другој на табели и били су у серији од три тријумфа. Против Новосађана, међутим, екипа Игора Жакића, ове сезоне нема решења. Црвено–бели су стигли до 11 победе у домаћем првенству, уз само два пораза.

Суботичани су најавили да неће олако препустити бодове у својој кући и то су оправдали у првом сету, када су закомпликовали посао гостима. Уз само две грешке, повели су 10:5, али је Воша захваљујући Машуловићу, разиграном и у нападу и одбрани и уз два аса Благојевића, режирала егал (15:14).

Успела је коначно и да поведе први пут (22:21) а у најважнијим тренуцима, Спартак је поклекао и са две грешке погурао је госте до вођства од 1:0. У наставку је Војводина преузела главну реч. Суботичани су држали корак до половине сета, али су их грешке у овом делу (10) скупо коштале. Са три у низу, омогућили су Новосађанима да коначно дођу до осетније предности, убрзо су имали и седам поена вишка (24:17) па су лако стигли до 2:0.

Иста прича десила се и у трећем сету, у ком је Војводина у другом делу додала гас (20:14) и рутински завршила посао. У следећем колу у суботу, у Спенс долазе Нишлије.  

К. Бугарски

СУБОТИЦА: Дворана Дудова шума, без публике, судије: Вуковић, Рогић.

СПАРТАК: Миловић (либеро 1), Марковић, Јунгић 9, Томчић, Пеић (либеро 2), Сеизовић, Надаждин 5, Несторовић 3, Николић 4, Рикардо 1, Дулић, Ковач 7, Тумбас 8, Павловић 6.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Брборић (либеро 2), Чубрило, Бајандић 10, Ковачевић 10, Негић (либеро 1), Машуловић 12, Бошњак, Буша 1, Благојевић 10, Пришић, Тодоровић 2, Перић 2.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести