Одбојкаши Војводине освојили други овосезонски трофеј: Још корак до трипле круне

После пет година, пехар Купа Србије поново је у Новом Саду.
Osvajaci Kup Srbije u obe konkurencije
Фото: Освајачи Купа Србије у обе конкуренције, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Одбојкаши Војводине НС семе славили су, у Убу, у финалу победу од 3:1 над Партизаном и освојили 15. пут најмасовније такмичење. Интересантно је да су прошли куп освојили такође против београдских црно-белих и то идентичним резултатом.

Уб је показао да уме да организује велике спортске манифестације,атмосфера је била изузетна, а трибине су биле дупке пуне. Све је било на врхунском нивоу и Уб и Одбојкашки савез Србије положили су испит из организације.

Фото: Александар Благојевић МВП финала са Ђулом Мештером и представником Банке Поштанске штедионице, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Требало је мало времена Новосађанима да се у финалу навикну на простор и услове за игру, али снагу су показали у правом тренутку, средином другог сета када је шампионска машина заиграла како уме. Улазак Мехића повезао је редове, смирио пријем, а проглашени МВП Александар Благојевић играо је партију за уџбенике.


Челник  Војводине Драгољуб Збиљић: Честитке Убу и Савезу

Први човек актуелног шампиона и освајача Купа и Суперкупа Драгољуб Збиљић уживао је у Убу.

Фото: Драгољуб Збиљић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

- Најпре желим да похвалим Уб и Одбојкашки савез Србије за организацију приредбе, унели су новитете у организацију спортских манифестација. Све је било на врхунском нивоу а пехр употпунио угођају те вечери. Било је јако лепо бити први човек најјачег одбојкашког клуба у земљи. Мислим да смо у финалу видели клупску и тимску победу Војводине, као и тактичку победу нашег тренера Синише Гавранчића, који је вукао праве потезе и користим прилику да га јавно похвалим. Мислим да растемо као екипа и као клуб, имамо врхунску екипу и надам се новим успесима ове  и у сезонама које долазе – рекао је Збиљић.


Партизан се трудио, покушавао на све начине да уздрма фаворита, њихово препознатљиво радовање и навијање дало је резултат, али само у првих пола сата, све што се догађало касније било је у знаку шампиона. Новосађани су освајањем Купа испунили трећи овосезонски циљ (после освајања Суперкупа и пласмана у групну фазу Лиге шампиона), а остао им је још један - освајање шампионске титуле, како би ова сезона била једна од најуспешнијих у клупској.

Фото: Одбојкаши Војводине, фото: Дневник (Ф. Бакић)

- Спремни смо били на велику борбу, знали смо да треба да будемо стрпљиви ако Партизан крене добро. Кад само дошли до прпознатљиве игре, онда смо све до краја држали у нашим рукама. Знамо колико година Војводина није била у Лиги шампиона и тај циљ смо остварили. Свесни смо били и колико дуго пехар Купа није био наш, ево сад смо и то освојили. Окрећемо се сада оном најважнијем, а то је првенство – рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Синиша Гавранчић.


Плакета великом пријатељу Ангелопулосу

Специјални гост на финалу Купа био је одбојкашки тренер из Грчке Аристеидис Ангелопулос, велики пријатељ српске одбојке и нашег Савеза.

Фото: Аристеидис Ангелопулос и Зоран Гајић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Председник ОСС Зоран Гајић уручио  је плакету одбојкашком пријатељу из Грчке за дугогодишњу успешну сарадњу и посебно за помоћ у тешким тренуцима за нашу одбојку и српски народ током бомбардовања 1999. године, када је организовао припреме наших репрезентација у Грчкој.


Примач сервиса Павле Перић ниједног тренутка није сумњао у победу свог тима.

- Веома смо срећни због још једног успеха у низу, али морам да честитам Партизану на великој борби и коректној утакмици. Борили су се, али смо ми још једном показали да смо најбољи. Требало нам је мало времена да се привикнемо на услове за игру, изгубили смо први сет, али нас то није пореметило. Ниједног тренутка нисмо сумњали у успех, па и да смо изгубили два сета победа би сигурно била наша. Остао нам је још да одбранимо титулу. Први смо на табели и намеравамо ту да останемо. Неће бити једноставно јер сви желе да нас победе, али трудићемо се да потврдимо да смо најбољи тим у земљи – рекао је Перић.

М. Ристић

Финале Купа за одбојкашице: Убљанке боље од Сремица

Први пут у клупској историји одбојкашице Уба освојиле су Куп победом од 3:2 (25:15, 24:26, 25:13, 21:25, 15:9) над Јединством из Старе Пазове.

Фото: Одбојкашице Уба, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Два пута су водиле домаће у сетовима, али су Сремице налазиле начин да изједначе и уведу меч у тај-брејк, у коме ипак нису имале снаге за подвиг. Искористиле су Убљанке атмосферу домаћег терена и дошле до пехара.

Најефикаснија код Уба била је Јелена Вулин са 24 поена, а пратиле су је Александар Глигорић са 16, Аница Кутлешић са 15 и Душанка Биберовић са 14 поена. Код Јединства једина двоцифрена била је Јована Миросављевић.

За најкориснију играчицу финала проглашена је Александар Глигорић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести