Одбојкаши Војводине после пораза од Шомона тежим путем до елите

Максимални пораз од Шомона у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона довео је одбојкаше Војводине НС семе у ситуацију да ће до проласка у групну фазу елитног такмичења морати тежим путем.
odbojka
Фото: Давид Мехић напада тројни блок Шомона, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Иако су у трећем сету „првог полувремена“ у Француској приказали добар ниво игре, дуга адаптација на услове игре и противника узела је свој данак и у реваншу ће Новосађани морати да најпре славе победу од 3:0 или 3:1 како би изборили златни сет, а онда да се још једном истакну и изађу из овог двомеча као коначни победници.

Упркос поразу, апсолутно је јасно да ништа није одлучено те да постоји и те како велика шанса да се други меч заврши повољно за српског шампиона, а у томе ће сигурно помоћи и публика која је током претходна два кола квалификација умела да до последњег места напуни „мали Спенс“.

Дуго је требало црвено-белима да пронађу добар сервис, једно од њихових главних оружја, било је то само на моменте у првом и другом сету па су пре свега због тога били у подређеном положају, уз опаску да су и тада имали неколико шанси да можда и добију први сет. Завршница трећег сета је због само једне добре акције припала француском вицешампиону.

„Мислим да је шанса пропуштена већ на самом старту утакмице, дуго смо се тражили и требало нам је времена да се адаптирамо. Шомон је добра екипа, али начин на који смо требали да играмо тек смо приказали у трећем сету што је било прекасно за дуел са прилично дисциплинованом екипом с друге стране. Грешке се не праштају, а пораз се деси када се пропусте шансе да се уради нешто бише за шта је било могућности. Остаје нам да победимо за три бода у Новом Саду и да нашу шансу тражимо у златном сету“, рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Душко Николић.

Заиграли су боље Новосађани када је у трећем сету на позицији коректора започео Миран Кујунџић који се до сада много пута показао и профилисао као најјачи џокер.

„Мислим да смо у меч ушли с превише респекта. Није Шомон баш тако квалитетна екипа, одиграли су добро, готово без грешке у прва два сета, а ми нисмо дошли до наше игре. Тек у трећем сету смо се пробудили, али било је прекасно. Максимални пораз ништа не значи јер и да смо овде добили, морали бисмо да победимо и у Новом Саду тако да ћемо хладне главе дочекати реванш, дати све од себе и надам се да ћемо победити“, истакао је Кујунџић.

Реванш утакмица трећег кола квалификација за Лигу шампиона између Војводине и Шомона играће се у Новом Саду у уторак 13. новембра од 20 часова уз директан пренос на другом програму телевизије Спорт клуб.        

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести