Одбојкаши Војводине повели са 2:1 у финалној серији

После дозвољеног брејка, направили су одбојкаши Војводине НС семе рибрејк и повели са 2:1 у победама у финалу плеј-офа, те дошли на корак до великог успеха.
odbojkasi Vojvodine NS seme
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Али, ситуација у црвено-белом новосадском табору је таква као да финале тек почиње. Не дозвољава шеф струке Воше Неџад Османкач ни најмању причу, чак ни помисао да је посао завршен и константно позива на опрез, јер је ривал с друге стране мреже Црвена звезда, петоструки узастопни шапион.

Три утакмице су завршене, свака максималном победом једног ривала, што је изузетна реткост јер се у трици за титулу очекују велике борбе по квалитету готово изједначених тимова. Показало се да исходи утакмица пре свега  зависи од Новосађана и њихове игре. У првом сусрету били су на нивоу и брзо завршили посао, у другом је Звезда била нешто боља, али је Воша одиграла слабо, а у трећем је све поново ишло од руке новосадске екипе и зато су стигли на корак до циља. Ипак, амплитуде у игри младих тимова су неизбежне, па су опрезност и мотив на највишем нивоу.

Пријатно је све изненадио у трећој утакмици резервни дизач Новосађана Вук Тодоровић, био је сјајан.

“Било је тешко доћи у Београд после пораза у Новом Саду, али смо се добро припремили, храбро смо ушли у дуел и играли максимално од почетка до краја. Одговорили смо на прави начин и повели 2:1 у финалној серији. Идемо корак по корак, размишљамо позитивно и једнако ћемо се спремити за следећи дуел, без обзира на тренутни резултат”, рекао је Вук Тодоровић.

Стратег Неџад Османкач задовољан је партијом у трећој утакмици, али се труди да одржи максималну припремљеност екипе пред одлучујуће утакмице.

“Цела сезона стане на крају у једну лопту, добру или лошу. Победили смо 3:0 у трећој утакмици, а било је веома неизвесно. Овога пута смо били прецизни, борбени и стрпљиви. Честитао сам играчима и младом дизачу Тодоровићу, који је одрадио све задатке како ваља. Свако је урадио свој део посла, оставили су момци срце на терену, што сам и тражио од њих. Као и до сада, идемо корак по корак, размишљамо само о томе да опет одиграмо добру утакмицу, а надамо се да ће то бити довољно за успех”, истакао је Османкач.

Четврта утакмица игра се у недељу од 18 часова у Београду, Војводина ће имати прву меч лопту.

М. Ристић

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести