Одбојкаши Војводине повели у полуфиналној серији против Звезде

За свега нешто више од сат времена одбојкаши Војводине НС семе завршили су посао у првом мечу полуфинала плеј-офа с Црвеном звездом и начинили први корак ка финалу.
Simic i Kujundzic u bloku
Фото: Симић и Кујунџић блоком заустављају Гмитровића, фото: Ф. Бакић

Актуелни шампион одиграо је у складу са звањем – шампионски, не дозволивши највећем ривалу ни промил шансе да избегне пораз.

Навијаче Војводине може да радује однос њихових љубимаца према игри и према ривалу, нису потценили Звезду, од које су реално кавлитетнији, већ су, предвођени разиграним Давидом Мехићем, одиграли у даху, готово без грешке. Брзих и сигурних 3:0 деловало је лагано са стране, али је на терену било теже. Ипак, црвено-бели из Српске Атине нису дозволили чак ни велику борбу и посао су максимално професионално завршили у три сета.

„Можда је деловало са стране да је било лако доботи утакмицу, али на терену је увек теже“, рекао је Стеван Симић, стамени средњи блокер актуелног шампиона.

„Атмосфера је на врхунском нивоу и решени смо да се покажемо у најбољем светлу. Имали смо два састанка пре утакмице са Звездом, знали смо да смо квалитетнији, али нисмо желели да дозволимо да се догоди било шта непредвиђено, већ смо одиграли максимално од почетка до краја. Мислим да смо тактички одиграли без грешке и резултат је дошао.“

Сутра се Воша опет састаје с највећим ривалом, поново у Новом Саду, од 18 часова.

„План је да поновимо све из прве утакмице. Знамо да је квалитет на нашој страни, али не сме бити опуштања, упркос сигурној победи у првом мечу. Звезда је тим који уме да изненади и зато морамо да будемо максимално концентрисани, а нема рзлога да не будемо. Зато очекујем да ћемо посао завршити експресно и да ћемо доћи до финала у три утакмице“, истакао је Симић.


Спартак с Новим Пазаром

Друго полуфинале плеј-офа одбојкаша почиње сутра, а састају се Нови Пазар и Спартак из Суботице (18). Новопазарци су чекали ривала јер је Спартак играо трећи сусрет четвртфинала с Јединством из Старе Пазове и и славио у мајсторици са 3:2 после великог преокрета (20:25, 20:25, 25:19, 25:14, 15:10).


По навивци, шеф струке Новосађана Неџад Османкач није победу видео као лагану.

„Мени није изгледало лако, као што то резултат говори. Било је тешко, али сам задовољан резултатом и односом према игри. Предстоји нам велики задатак да играче опоравимо и да их психолошки спремимо за други сусрет. Имам негативно искуство са другим утакмицама, мораћемо да будемо још сигурнији него у првој, јер Звезда има добру екипу и играће сигурно боље“, рекао је Османкач.    

М. Ристић

Визура повела

Одбојкашице Визуре савладале су Јединство из Старе Пазове у првој утакмици полуфинала плеј-офа, може се рећи неочекивано тешко. Било је 3:2 (25:14, 26:28, 19:25, 25:12, 15:13), а друга утакмица играће се данас од 18 часова, уз директан ТВ пренос.

Друго полуфинале почиње сутра, а састаће се Железничар и Црвена звезда, од 18 часова.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести