Полуфинале плеј-офа: Убедљива победа Војводине

Одбојкаши Војводине НС семе максималним тријумфом над највећим одбојкашким ривалом - Црвеном звездом, започели су полуфиналну серију плеј-офа и начинили први корак ка новом финалу.
Vojvodina Zvezda/Arhiva Dnevnika
Фото: Dnevnik.rs

Актуелни шампион одиграо је готово без грешке, у свим сегментима игре био бољи од ривала и заслужено повео. Новосађани су искористили предност домаћег терена, а најјаче оружје био им је сервис, уз евидентну жељу да се покажу у најбољем светлу.

Ас сервис Симића, а мало затим блок Мехића донели су Војводини 9:6 почетком утакмице, упркос солидној игри у пољу Београђана. Наставио је домаћин са сервисима и убрзо имао четири поена вишка средином уводног сета. Покушавали су гости, али се готово за ништа нису питали, па је предност актуелног шампиона константно расла. Ти сервиси домаћих ишли су на Мехића који је убрзо замењен, али без успеха, јер је Воша тај сет добила експресно и убедљиво.

Боље је Звезда започела други сет, али разиграо се Мехић и после његовог блока, а одмах затим и аса Војводина је преокренула и започела нову серију. Надовезали су се поени из блока Стевановића и Симића за 12:8 на обавезном одмору. Господарио је домаћин тереном и чинило се да ће без муке удвостручити вођство, али су гости после сервиса Петровића узвратили блоком и примакли се, а касније изборили изједначење (22:22). У неизвесној завршници Мехић је сигурним нападом донео 24:23 а на сет лопти погрешио је Додић који је нешто раније заметио Гмитровића.

Поново је Мехић повукао свој тим на почетку трећег прериода игре. Он је био довољан да га екипа испрати, пре свега са почетног ударца и да дође до огромних седам поена вишка (14:7). Назирао се брзи крај, што се и десило, а Звезду је још Стевановић са два узастопна аса у завршници испратио у Београд.

Друга утакмица полуфиналне серије игра се такође у Новом Саду у петак од 18 часова.

 

Војводина НС семе - Црвена звезда 3:0 (25:16, 25:23, 25:18)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ "Војводина", гледалаца 400, судије: Градински (Београд), Радовановић (Стара Пазова).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 7, Вучићевић, Станковић 1, Стевановић 8, Вемић, Кујунyић 11, Пековић (л), Мехић 19, Шормаз, Тодоровић 4, Перић, Сухињин 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (л), Тадић, Стоковић, Гмитровић 1, Машуловић 9, Петровић 1, Мејић 4, Јовановић 4, Додић 14, Н. Павловић 2, Андоновић 6, Д. Павловић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести