Одбојкаши Војводине, шампиони Србије, не престају да раде

Ништа се не препушта случају у редовима шампиона Србије и одбојкаши Војводине НС семе нису спустили гас ни после освајања шесте узастопне титуле, рекордне деветнаесте.
Ф. Бакић/ Слободан Бошкан задовољан залагањем свих играча
Фото: Ф. Бакић/ Слободан Бошкан задовољан залагањем свих играча

Најтрофејнији клуб у нашој земљи је после прославе прионуо на рад и припреме за следећу сезону у којој су амбиције још више порасле. Управа је већ одрадила скоро цео посао када је реч о саставу, који ће се поново борити за сва три домаћа трофеја и искорак у Лиги шампиона, у којој су се Новосађани другу годину заредом пласирали директно у групну фазу.

У складу са циљевима направљене су промене у тиму, минималне, али и те како значајне. Репрезентативац Србије Петар Крсмановић нови је средњи блокер црвено–белих, а уз Андрију Вилимановића игру ће креирати Максим Буцуљевић. На пријем је дошао Жарко Убипарип, после двогодишњег ангажмана у Рибници, а пре тога је играо у родној Канади.

– Жарко је после сезоне у Србији имао обавеза на факултету у Канади, па нам се придружио пре три седмице. Одлично се уклопио и ради све по плану – рекао је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.


Рудић стиче искуство и са Колаковићем

Играч Војводине Андреј Рудић дебитовао је за сениорску репрезентацију Србије, коју поново води Игор Колаковић, у утакмици против олимпијског шампиона Француске на првом турниру Лиге нација у Канади.

– За њега је велика ствар и успех што се нашао у том саставу. Није лако на позицији средњег блокера изборити се за место у сениорској селекцији. Добро је што има прилику да осети како је играти на том нивоу то ће му много значити. Са великим самопоуздањем и искуством вратиће се у клуб и то ће и за нас бити велики плус. Он се поред Лазара Бајандића и Стефана Негића нашао на списку млађе сениорске репрезентације за Медитеранске игре и то ће за њих бити право такмичење, које ће, колико сам видео, бити веома јако – рекао је шеф стручног штаба Новосађана Слободан Бошкан.


Имали су Новосађани пех у завршници првенства када је други коректор Милан Зечевић повредио стопало и одсуствовао са терена скоро два месеца.

– Он је сада добро, опоравио се у потпуности од последица напукле метатарзалне кости и тренира пуном паром – додао је Бошкан.

Из Војводине је увек доста играча било на репрезентативним списковима, па је тако и сада случај. Они због тих обавеза нису са клупским колегама, али је устаљена пракса да са првим тимом раде и играчи из млађих селекција црвено-белих.

– Прикључили смо доста њих из јуниорске екипе. Цео састав добро ради, задовољан сам и залагањем и приказаном вољом. Тренирамо као да је у току такмичарска сезона. Радимо јачу теретану пре подне, а поподне је резервисано за редовне тренинге. Играмо доста шест на шест и радимо све оно где може доста да се напредује – описао је Бошкан начин рада, који ће трајати још следећу седмицу, после чега следи пауза.

Новосађани ће се одмарати највероватније до почетка августа, када ће се поново окупити и засукати рукаве како би се што боље припремили за предстојећу сезону.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести