Одбојкаши Војводине се пласирали у друго коло квалификација за ЛШ и окренули се дербију са Звездом

Двомеч првог кола квалификација за Лигу шампиона је иза одбојкаша Војводине НС семе.
kujundzic
Фото: Миран Кујунyић (11) донео последњи поен против Загрепчана, фото: Ф. Бакић

Пласирао се актуелни шампион Србије у другу рунду са две победе над загребачком Младошћу (3:2 и 3:1), а у борби за трећи круг ривал ће им бити бугарски Нефотхимик из Бургаса. Био је то још један празник одбојке у Новом Саду, публика је преплавила малу салу Спенса у амбијенту који дуго није виђен, а резултат је оно најважније.

Учинили су црвено-бели оно што су желели, прошли даље у други круг, али се и даље коцкице лагано склапају, ниво игре расте иако је још далеко од жељеног. Из меча у меч Воша расте и само је питање времена када ће доћи на шампионски ниво. Истина, нема пуно времена за одмор и тренинг јер је ритам утакмица веома згуснут.

Већ сутра ће Војводина НС семе на гостовање Црвеној звезди у Београд у највећем дербију српске одбојке (18).

„Рекао сам после меча са Загрепчанима да још нисам задовољан игроми да то мора много боље, али за сада је најважније да смо прошли у други круг који је већ идуће недеље. Било би много боље да имамо више времена за уигравање, али шта је ту је, нема плакања и идемо само напред. Очекује нас већ данас прави дерби с Црвеном звездом која је у одличном ритму, а пуно је добила доласком Влада Петковића. Имали су неколико тешких гостовања, али су све утакмице добили и биће то прави испит за нас“, рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Душко Николић.

Џокер Новосађана у другом сусрету с Младошћу био је Миран Кујунџић који се у тој улози сјајно показао и минуле сезоне, посебно у одлучујућим мечевима за титулу.

„Можда смо у малом грчу започели утакмицу у Лиги шампиона и често улазили непотребно у неизвесне завршнице, али најважније је да смо победили и испунили циљ. У Војводини смо навикли већ сезонама уназад на згуснут темпо утакмица, али је добро што имамо пуно играча и до сада се много пута показало да свако може да искористи шансу и буде yокер када треба. То је једна од ствари која нас издваја од остатка лиге, та дуга клупа и мислим да ће то бити пресудни сегмент када сезона уђе у завршницу. За сада напредујемо, а мислим да ћемо се већ данас у Београду показати у најбољем светлу и у дербију достићи оно што желимо“, рекао је Кујунџић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести