ОДБОЈКАШИ ВОЈВОДИНЕ У ПЕТАК У ПОЖАРЕВЦУ: Јаке утакмице припрема за финале купа

Други део сезоне одбојкаши Војводине почеће утакмицом 13. кола Суперлиге у којој у петак од 18 часова гостују Младом раднику у Пожаревцу.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Новосађани су ставили до знања ривалима да упркос њиховој младости важе за екипу која ће ићи на висок пласман и победу без обзира ко је са друге стране мреже.

У витрине су већ на почетку сезоне донели пехар Суперкупа, а обезбедили су и финале Купа Србије. Изазови у домаћем првенству су најважнији, а њима црвено-бели управо и почињу 2024. годину.

– Треба да заборавимо прву утакмицу са Младим радником у којој смо код куће славили максималним резултатом. Они су довели појачања и другачија су екипа. Играмо у Пожаревцу, па ће и самим тим посао бити тежи, али једва чекамо да изађемо на терен после ове паузе – рекао је први либеро Новосађана Стефан Негић.

Војводину очекује захтевнији распоред на почетку, јер се после Младог радника среће са Партизаном у Новом Саду, а потом дочекује и Ниш, једно од изненађења Суперлиге.

– Добро је што одмах имамо тешке утакмице јер су нам потребне као припрема за финале Купа Србије које се ближи, у ком се састајемо управо са Пожаревљанима. Иако смо освојили један трофеј и борићемо се за други, главни циљ до краја сезоне остаје да овај млади тим напредује и видећемо докле ће нас то одвести – додао је Негић.

К. Бугарски

 

Суперлига 

Петак

Млади радник – Војводина (18)

Карађорђе – Јединство (СП) (19)

Партизан – Спартак (С) (19.30)

Црвена звезда – Раднички (20)

Ниш – Рибница (20)

Субота

Таково – Борац (18.30)

 
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести