ОДБОЈКАШИ ВОЈВОДИНЕ СПРЕМНИ ЗА НАСТАВАК СЕЗОНЕ: Искористити очигледан напредак

Иако многи нису очекивали да подмлађени састав Одбојкашког клуба Војводина одради први део сезоне на нивоу који је приказао, црвено-бели Новосађани ће наставити у истом ритму, ако не и боље.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Тим који предводи шеф стручног штаба Марко Наранчић освојио је Суперкуп, пласирао се у финале Купа Србије и у домаћем првенству је на петом месту, уз седам победа и четири пораза.

После само неколико дана одмора, Новосађани су 2. јануара наставили с тренинзима, а у петак их очекује прва утакмица у овој години.

– Одрадили смо праве мини-припреме. Радили смо на снази, трчању напољу, пошто нам је време то дозвољавало, а одиграли смо и две пријатељске утакмице. Са Спартаком смо се срели у Суботици, а Карађорђе из Тополе нам је био у гостима. У обе су сви играчи добили шансу и види се напредак, који морамо да пренесемо и у званичне дуеле – рекао је Марко Наранчић.

Војводина ће у петак у Пожаревцу, у 13. колу првенства, играти против Младог радника, с којим ће се борити и за пехар националног купа. Потом, 24. јануара у одложеном 6. колу, дочекује Партизан, којем је узела трофеј Суперкупа и елиминисала га из купа, а само три дана после у Спенс стиже Ниш.

– Пожаревљани су довели три нова играча, а посебно се издваја дизач, који им је доста убрзао игру. С Партизаном ове сезоне имамо скор 3:0, али то су увек тешке утакмице. Чули смо да су се и црно-бели појачали дизачем, па ћемо видети како сада изгледају. Ниш је једно од најпријатнијих изненађења у првом делу сезоне. Пред нама су тешке утакмице, али ми ћемо у свакој ићи на победу – додао је Наранчић.


Рецепт за успех

У првом делу сезоне одбојкаши Војводине имали су бољку да у дуелима у којима су на папиру важили за фаворите одиграју слабије и изгубе.

– То је све до главе играча. Мотивација је важна за сваку утакмицу и морамо против свих екипа да имамо озбиљан приступ и то је рецепт ког ћемо се држати – објаснио је Марко Наранчић.


К. Бугарски

 
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести