Одбојкаши Војводине у Тулузу: Само победа у мислима

ТУЛУЗ: Требало је одбојкашима Војводине НС семе девет сати да допутују у Тулуз где ће сутра (20 часова) с домаћином играти реванш сусрет трећег кола квалификација за Лигу шампиона.
vosa tuluz
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Специјално из Тулуза/ Марко Ристић

 

После новосадских 3:0 и партије којој се мало ко надао, црвено-бели су у веома доброј ситуацији, за сигуран пролаз у европску елиту потребна су им два освојена сета, односно бод, али о тој опцији се нити размишља, нити говори.

Вечерас  су Новосађани одрадили први тренинг у хали „“, делимично се привикли на нове услове и зраче оптимизмом, ретко виђеним до сада. Јасно је млађарији у саставу актуелног шампиона Србије колика је шанса пред њима, капитал из првог сусрета је заиста велики, али пре свега треба имати у мислима начин на који је Воша извојевала максималну победу над Тулузом. Готово да француски вицешампион није имао шансу за нешто више од пораза, зато читава делегација осећа у ваздуху мирис елитног друштва.


Противпожарни аларм омео тренинг

На делу су Новосађани могли да виде француско „гостопримство“. Почетком првог тренинга, за време загревања, укључио се аларм за случај опасности од пожара. Готово 10 минута нико ни са ким није могао да комуницира и то је пореметило начелни план тренинга који је ипак одрађен према плану тренера Османкача.


Шеф струке црвено-белих Неџад Османкач, упркос великом капиталу, позива на опрез јер истиче да је новосадски меч био само прво полувреме, а можда и прва трећина.

„Никако не смемо да дозволимо да нам максимална победа из првог сусрета поремети концентрацију јер је Тулуз ривал за респект и не треба га олако схватити. Оно што је било у Новом Саду смо већ заборавили, крећемо од нуле, јер то је било само прво полувреме, а можда и једна трећина. Победа у првом сусрету нам доста олакшава, па и златни сет, до кога се надам да неће доћи. Играли смо срцем и хладном главом,  бећали смо велику борбу и пожртвовање, то смо испунили и исплатило нам се. Ако желимо у Лигу шампиона морамо да поновимо исту партију, с веома мало грешака, али и треба да се трудимо да од почетка наметнемо нашу игру. Ако смо у Новом Саду дали максимум, тако мора да буде и данас, услови за игру су добри, очекује се велика посета, али неће нас то омести у истрајавању на нашем путу“, истакао је Османкач.

Искусни Милош Вемић добро зна како се играју овакве утакмице, може се рећи утакмице на све или ништа, али зна и терен јер је у својој богатој каријери играо у Француској.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

„Без обзира каква буде атмосфера с трибина, нећемо дозволити да нас омете. Оно што смо урадили у Новом Саду је био добар први корак, а време је да се зада завршни ударац. Знали смо ривала доста добро и пре првог сусрета, сада га знамо још боље, али и Тулуз је сада имао прилику да нас упозна зато данашњи меч може да буде другачији од онога од пре неколико дана. У сваком случају, спремни смо, знамо шта треба да  радимо и сви смо свесни важности дуела. Нема пуно прилика да се играју овакви мечеви, зато је то велика шанса ове младе екипе која се добро показала у свим досадашњим изазовима. Надам се да ћемо у Нови Сад већ сутра донети лепе вести“, закључио је Вемић.

Салатић: Верујемо у момке

Генерални директор Војводине НС семе Никола Салатић верује у екипу и нада се проласку у групну фазу Лиге шампиона.

„Имамо велико поверење у играче да ће одиграти најбоље што могу у овом тренутку и да ће то бити довољно да се прође у групну фазу Лиге шампиона. Наш тим је можда млад, али има велику перспективу и будућност и за њих би било веома корисно да се опробају с најјачим екипама у Европи. Данас очекујем велику борбу, али мислим да имамо резерви у односу на наше издање из Новог Сада. Тулуз ће сигурно бити бољи, али и ми ћемо јер је сада притисак на нашем ривалу“, истакао је Салатић.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Мехић: Хала је савршена

Млади примач сервиса Новосађана Давид Мехић очекује бољу игру Тулуза у сутрашњем реваншу.

„Путовање је било доста напорно, али имали смо времена и за одмор. Хала је савршена, као створена за одбојку и надам се да ће нам бити добра и на утакмици. Нисмо очекивали тако убедљиву победу, али данас су они пред својим навијачима и сигурно ће имати мотив више. Пуно је Тулуз грешио у првом мечу и биће смиренији и стрпљивији, али без обзира на то, желимо да се још једном покажемо како знамо и да се пласирамо у Лигу шампиона. Скуп су странаца и неће се лако помирити са испадањем од наше младе екипе“, рекао је Мехић.

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести