Војводина не размишља о добијању два сета већ о победи у Тулузу

Нешто преко 3.000 гледалаца у великој сали Спенса сведочило је максималној победи одбојкаша Војводине НС семе над француским вицешампионом Тулузом и бодрило своје љубимце на првом кораку ка пласману у групну фазу Лиге шампиона.
ok vojvodina, fbakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Читав амбијент био је победнички, све је подсећало на први меч финала Челенy Купа од пре две године који је Воша освојила, а игра је била на сличном нивоу. Црвено-бели клинци нису калкулисали, одиграли су максимално, срцем и хладном главом, те дошли на праг европске клупске елите.

Истина, Тулуз је доста помогао (начинио чак 31 грешку), али није могао да се супротстави одличној тактици актуелног шампиона Србије. Три бода су Новосађани освојили веома убедљиво и носе их као велики залог за реванш који је на програму у недељу у Француској. За пролаз, требаће чети шефа струке Неyада Османкача свега два освојена сета, али о томе се за сада ни не размишља у црвено-белом табору и једино је у мислима нова победа и овера пласмана у Лигу шампиона.


Резултати првих мечева

Војводина НС семе – Тулуз 3:0, Солигорск – Перуђа 1:3, Валепа – Ч. Буђејовице 3:0, АЋ Волеј – Новосибирск 0:3, Нефтохимик – Фридрихсхафен 1:3, Гронинген – Мазеик 1:3, Омонија – Јастрежебски 0:3, Посојилница – Фенербахче 0:3.

Реванш сусрети играју се у недељу 12. новембра, а у групну фазу Лиге шампиона већ су се пласирали: Зенит Казањ и Динамо Москва (Русија), Лубе и Трентино (Италија), Халкбанка и Аркаш (Турска), Кеђержин и Белхатов (Пољска), Шомон (Француска), Руселар (Белгија), Берлин (Немачка) и ПАОК (Грчка).


„Сваки сет у првом сусрету био је неизвестан и напет, али наши тинејџери су успели да стигну до велике победе извојевану срцем и знањем. Тулуз је озбиљна екипа, вицешампион једне веома квалитетне лиге, али момци су све испоштовали, оставили све на терену и то је нешто што краси ову екипу. Ипак, ово је само прво полувреме, можда чак и прва трећина, све се решава у Француској. Тамо ћемо ићи пуни позитивне енергије, тражићемо победу, без калкулација и очекујем да се покажемо још боље“, у даху је рекао Османкач и наставио: „Очекивао сам победу, било којим резултатом, али сам рекао момцима да шта год да се деси, увек нас чека реванш. И да смо изгубили овде, у Француској бисмо имали шансу за златни сет. У првом дуелу смо имали више знања, боље смо били припремљени, али сада смо их боље упознали. Идемо у Тулуз да играмо добро, немамо шта да изгубимо, долазимо са великом победом у yепу. Воша увек иде на победу, то је наша обавеза, а захваљујући управи, стићи ћемо у Француску на време, имати могућности да се спремимо и да се покажемо најбоље могуће и у реваншу“, закључио је шеф струке Војводине НС семе Неџад Османкач.

Прву званичну међународну утакмицу је одиграо млади коректор Божидар Вучићевић и одлично се показао на тешким лоптама, а свакако треба рећи да му је ово прва сезона у постави ии то на позицији коректора на коју је прекомандован са средњег блокера.

„Били смо веома мотивисани на почетку сусрета, били смо спремни на велику борбу с тешким ривалом. Пружили смо добру игру, дали максимум и надам се да се то видело на терену. Очекује нас реванш, још тежи задатак и надам се да ћемо га успешно решити. Публика нам је била од велике помоћи, у правим тренуцима је била наш ветар у леђа и веома ми је драго што је дошло толико гледалаца и надам се да ће се тај тренд наставити“, истакао је Вучићевић.

Примач сервиса Миран Кујунџић био је веома расположен у нападу, а највеће серије поена Воша је правила на његове добре сервисе.

„Показали смо против Тулуза да то што играмо добро и побеђујемо у нашем првенству није случајно. Играли смо са одличном екипом из Француске, нисмо се уплашили, од почетка смо играли добро и пожртвовано. Можда смо имали и благе падове у игри, али смо показали да, иако смо млади, имамо снаге да се вратимо и заиграмо још боље. Велико хвала публици, нисам очекивао овакву посету, али испатила се и промоција. За три дана је реванш, сигурно ће Тулуз бити бољи на свом терену, имати бреме фаворита, али и морања па је то наша шанса. Неће бити еуфорије, бићемо смирени и концентрисани да се што боље покажемо и обезбедимо пласман у Лиги шампиона“, рекао је Кујунџић.    

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести