Одбојкаши Војводине убедљивом победом ка одбрани титуле

НОВИ САД: Актеулни шампион Србије у одбрану титуле кренуће с прве позиције на табели. То је је сада и теоријски потврђено, после максималне победе у 16. колу Суперлиге над екипом Партизана.
o
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

После нешто слабијег старта и вођства гостију 12:7, Војводина је покренула машину за преокрет у првом сету. Два блока Симића и сервис Буше иницирали су изједначење и вођство (14:13). Предност је до краја домаћи тим додатно повећао и решио овај део меча у своју корист – 25:20.

Добра одбојка и узбудљива борба виђена је у другом сету. Повео је шампион, али је Партизан блоком стигао до преокрета, те малу предност чувао до самог финиша. Имали су гости и 20:17, али је ривала начео Ковачевић, да би убрзо блоком Машуловић и Чубрило донели свм тиму само поен заостатка (20:21).

Имали су црно-бели  и шест сет лопти, но Војводина је успела да се одбрани и стрпљивом и упорном игром стигла до преокрета. Ас сервисом Перић је донео вођство од 30:29 и прву сету лопту, коју домаћа екипа није искористила, али је нову прилику омогућио Буша. Блоком је новосдаски тим ставио тачку и на овај сет.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У трећем сету Војводина НС семе потпуно је доминирала, у појединим моментима играла је и симултанку са ривалом, те лако завршила овај меч, за нова три бода и дефинитивну оверу прве позиције за пле-оф.

Увек може боље, али смо задовољни игром, борбом, односом према утакмици и посебно према ономе што смо показали у трећем сету. Најважније је да смо оверили прву позицију за плеј-оф и сада мирно можемо да се посветимо реваншу полуфинала Купа Србије, као и генерално разигравању за титулу, истакао је шеф стручног штаба Синиша Гавранчић.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Војводина НС семе – Партизан 3:0 (25:20, 32:30, 25:16)

Нови Сад: Мала сала СПЦ „Војводина“, Симић и Градински.

Војводина НС семе: Симић 13, Брборић, Чубрило 2, Бајандић, Ковачевић 10, Негић, Машуловић 9, Бошњак, Буша 20, Благојевић, Пришић, Тодоровић, Рудић, Перић 10.

Партизан: Мандић, Арсеноски 1, Допуђ, Јовановић, Мариновић 9, Лекић 2, Копривица 10, Хузејровић 2, Јанковић 5, Сташевић, Младеновић, Цветковић, Пепић 13, Јанић 2.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести